– Dörren alltid öppen för ungdomarna

Bild till nyheten – Dörren alltid öppen för ungdomarna
Jürgen Klopp pratar om vikten av Vitor Matos arbete och slår fast att ungdomar från akademin alltid kommer att få chansen om de är redo.

Januarifönstret närmar sig med stormsteg och många Liverpoolsupportrar förväntar sig att en mittback värvas på grund av skadorna på Virgil van Dijk och Joe Gomez. I en intervju med Sky Sports berättar Jürgen Klopp om klubbens inställning till eventuella övergångar.

– Vi förändrar synen på övergångar beroende på vilken situation vi befinner oss i. Om man behöver en världsklasspelare så satsar man på en världsklasspelare på en specifik position, som med Virgil eller Alisson.

– Men dörren kommer alltid att vara öppen för ungdomarna. Alltid. 

– Ju bättre de är desto tidigare kommer det att hända för dem, men vi vill inte att de ska känna att vi slutar tro på dem om de inte är redo just nu. 

– För att ge ungdomarna en chans att visa framfötterna krävs en stabil grund. Det får man genom spelare av hög klass med mycket erfarenhet. 

– Midtjylland-matchen är ett bra exempel. Fabinho spelade första halvleken och organiserade backlinjen. Billy (Koumetio) är en fantastisk talang, men när Fabinho kliver av så skiftar ansvaret till Rhys (Williams) som plötsligt blir den äldre spelaren.

– Man behöver alltid en kärna i laget som ungdomarna kan spela runt.

En som visat sig vara mycket viktig för akademispelarnas väg till seniorlaget är Vitor Matos.

– Vi anställde Vitor, inte för att akademin inte fungerade, utan för att vi behövde en länk mellan oss, säger Klopp.

– Pep (Lijnders) gjorde det tidigare, men att vara tränare för seniorlaget är en krävande uppgift, vi behövde någon i den utvecklande rollen som kunde båda sidor. Vitor gör ett strålande jobb. När vi först fick problem med mittbackarna så föreslog han Rhys. Det hjälper att ha någon med stort fokus på akademin. Ja, vi behövde spelare, men vem? 

– Han jobbar väldigt nära akademin, från U16 och uppåt. Vi vill utveckla våra spelare. Vitor är mycket viktig för detta, han kan ha samtal med spelarna enskilt. Ja, vi känner att vi är väldigt öppna och välkomnande i seniorlaget, men det kan ändå ta tid för någon att på allvar våga uttrycka sig själv.

– Jag kan inte ha långa samtal varje dag med alla grabbar. Det händer ibland, men det är Vitos jobb att se till att de vet vad de kan förvänta sig och att de vet att vi tycker att de är tillräckligt bra. 


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer