– Ox kan göra skillnad

Bild till nyheten – Ox kan göra skillnad
Alex Oxlade-Chamberlain kommer allt närmare comeback efter en längre tids skadefrånvaro, något som självklart glädjer manager Jürgen Klopp.

Alex Oxlade-Chamberlain har återvänt till träning tillsammans med laget efter att ha varit borta sedan försäsongen på grund av en knäskada.

Jürgen Klopp berättar att han omedelbart lade märke till att "Ox" höjde stämningen på träningspassen.

– Så är det, när Ox började träna med laget igen så drog alla nytta av det. Sådan är han som person, säger Klopp till Liverpoolfc.com.

– Han är väldigt positiv, väldigt optimistisk. Folk runtomkring honom, hans flickvän, bror, mamma och pappa och så vidare, alla är väldigt nära varandra.

– Man märker att man saknat Ox när han kommer in i gymmet och spelarna tänker "Wow, det är verkligen mycket bättre när han är här!" Det är Ox.

– Han är en person som kan sprida mycket utan att behöva jättemycket energi tillbaka från sin omgivning.

 Efter en längre tids frånvaro kommer Klopp ge mittfältaren den tid han behöver för att hitta formen igen.

– Det är bra att mina spelare har varit skadade tidigare, för då är de medvetna om just detta. Det är ingen stress. 

– Bara av vad Ox har gjort på träning nu på slutet så förstår man vilka kvaliteter han besitter. Han är en spelare som kan göra skillnad. Hur länge man kan prestera på den nivån beror på formen, vilket i sin tur beror på hur många träningspass man har gjort och hur mycket matchande man har i benen.

– Ox är en fantastisk spelare. Han var det innan skadorna och kommer alltid att vara det. Har han alltid spelat helt perfekt? Nej. Men han har gjort flera riktigt bra matcher där han hjälpt oss mycket.

– Ju längre han kan hålla sig skadefri desto bättre kommer han att bli. Denna gång är vi ganska säkra på att han kan göra det under resten av sin karriär. 

– Om någon LFC-supporter har glömt bort hur bra Ox är så är min engelska inte tillräckligt bra för att förklara för dem. Jag är bara glad att han är med oss igen.


13 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer