– Ville känna mig viktig för laget

Bild till nyheten – Ville känna mig viktig för laget
Dejan Lovren berättar om hur han tänkte när han beslutade sig för att lämna Liverpool i somras.

I somras såldes Dejan Lovren till Zenit St. Petersburg för en övergångssumma på £11M. Mittbacken hade sjunkit i rangordningen i Liverpooltruppen och ansågs ofta vara Jürgen Klopps fjärdeval i det centrala försvaret. 

Nu berättar Lovren själv om varför han kände att det var dags att lämna Liverpool. Han berättar om samtal han hade med Klopp innan övergången blev av.

– Vi hade några bra samtal på hans kontor. Men ibland blev diskussionerna väldigt hetsiga, men vi respekterade varandra hela tiden, citeras mittbacken av Kicker.

– Jag kände att jag inte längre var viktig för Liverpool. Jag ville inte vara en bänkspelare. Jag ville spela fotboll. Att spela endast när andra var skadade var något jag inte ville längre.

– Jag ville känna mig viktig för laget, vilket jag gör här i Zenit.

– Jag hade faktiskt en förhoppning om att lämna klubben redan sommaren 2019, men det blev aldrig av. Som tur är lämnade jag klubben som ligamästare istället.

Liverpool valde att inte plocka in någon ersättare till Lovren, något som skapat en hel del bekymmer i backlinjen efter långtidsskador på både Joe Gomez och Virgil van Dijk. Än så länge har dock ersättare som Fabinho, Rhys Williams och Nat Phillips löst uppgiften med bravur.


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer