Senaste nytt inför Midtylland

Bild till nyheten Senaste nytt inför Midtylland
Jürgen Klopp och Caoimhin Kelleher har mött pressen inför onsdagens möte med Midtjylland. Här kan du läsa en sammanfattning av det viktigaste som kom på tal.
Jürgen Klopp om skadeläget:

– Ingen har dragit på sig några skador från senaste matchen. Å andra sidan är ingen som är borta redo för spel ännu.

Om truppen till Midtjylland:

– Jag har fortfarande ett par timmar till innan jag fattar besluten kring truppen. Vi har ett träningspass till idag. Detta är första gången som vi inte måste få med oss ett resultat i sista gruppspelsmatchen, vilket vi måste ta i beaktning, men vi måste också tänka på att vi är Liverpool, det är Champions League och vi vill vinna.

– Med det i åtanke så kommer vi att ta ut en trupp och startelva.

– Oavsett vilken elva vi ställer upp med vill jag se att vi spelar som vi brukar. Denna match skiljer sig inte från de andra förutom att vi inte måste vinna. Men vi vill fortfarande vinna. Jag vill se att vi presterar på sådant sätt att folk kan se att vi vill vinna.

– Vi kan inte glömma situationen som vi befinner oss i. Vi har många matcher som väntar. Jag hörde nyss att vi under de kommande 22 dagarna ska spela sex matcher. Vi ska se till att vi är redo inför de utmaningar som väntar.

Om de unga spelarnas prestationer:

– Vi har förlorat spelare av allra högsta klass på grund av skador. När en dörr stängs kan en annan öppnas. Grabbarna har gjort det fantastiskt. Vad Rhys Williams har gjort i Champions League är otroligt. Nat Phillips har gjort det fantastiskt. Neco har spelat två riktigt bra matcher i följd. 

– Curtis spelar som att han varit i laget i tio år. Kelleher har alltid varit talangfull och nu har han fått visa det på den stora scenen. Utan dessa unga spelare hade vi varit körda. Det är härligt att se att de är redo att prestera. 

– Vitor Matos och Pep Lijnders har gjort ett bra arbete med att förbereda dessa spelare inför seniorspel.

Om Divock Origi:

– Han är inte skadad. Han var inte med i truppen senast eftersom att vi har många alternativ i offensiven. Jag kan inte ta med tre anfallare. Han är i bra form.

Om Kelleher eller Adrián från start:

– Jag har inte fattat några beslut gällande startelvan, men när det gäller målvakter brukar man inte behöva rotera så ofta. Jag har inte tänkt på det så mycket, men jag har inte hört någonting som tyder på att Kelleher inte är redo.

Om Midtjylland:

– Jag har stor respekt för Midtjylland. När vi spelade här hade vi lite tur som vann matchen. De har en poäng i gruppen, men de har spelat bra. 

– De borde vara stolta över hur de presterat så här långt. 

När Jürgen Klopp lämnade var det Caoimhin Kelleher som tog plats för att svara på frågor:

Kelleher om succéveckan:

– Det har varit en bra vecka för mig. Att få göra två debuter inom loppet av en vecka var ganska galet, det var en härlig vecka. 

– Jag har försökt att vara redo för att prestera när jag väl får chansen. Jag tycker att jag gjorde de bra i dessa två matcher. 

– Jag fokuserar alltid på att bli bättre, jag tänker inte på så mycket annat. Jag fick beskedet dagen innan Ajax-matchen att jag skulle spela.

Om nervositet under matcherna:

– Under helgens match kände jag mig betydligt mer komfortabel än i första matchen. Ju mer man spelar desto tryggare blir man.

Om att spela inför supportrarna igen:

– Det var härligt att se supportrarna igen. Det var fint att höra dem sjunga igen, särskilt "You'll Never Walk Alone". Det kändes bra att ha dem på plats.

Om räddningen i slutet av Ajax-matchen:

– Det var mycket på instinkt. Jag fick lov att reagera snabbt eftersom att anfallaren var så nära mål, men som tur är fick jag en hand på bollen. Det var härligt att få göra den räddningen.

– Det var fint att mötas av managern efter matchen.

– Jag fick meddelanden från familj och vänner i flera dagar efter matchen. Även Alisson skickade ett meddelande där han grattade mig och sa att han var stolt.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer