Gini: Känner mig förvånansvärt pigg

Bild till nyheten Gini: Känner mig förvånansvärt pigg
Gini Wijnaldum har spelat mycket under hösten men menar att han känner sig bra i kroppen inför det hektiska schemat som väntar i december och framåt.

Gini Wijnaldum har startat alla Premier League-matcher förutom en denna säsong, han har även spelat i fem av fem gruppspelsmatcher i Champions League.

Trots det tuffa matchandet känner sig mittfältaren i gott slag.

– När läkarna frågar mig hur jag känner mig och om jag behöver behandling så känner jag att jag är förvånansvärt pigg, säger Wijnaldum till Liverpoolfc.com.

– Efter matcherna är man självklart trött eftersom att man gett allt, men jag kan återhämta mig snabbt och köra igång igen.

– Jag försöker att njuta av varje match jag spelar. Även när det är tufft så försöker jag att tänka positivt. Jag gillar faktiskt att spela många matcher.

På söndag är det dags för en ny match för Liverpool. Wolverhampton står för motståndet på Anfield. Matchen blir den första med supportrar på plats sedan Champions League-mötet med Atletico Madrid förra säsongen.

– Jag är väldigt taggad. Vi spelare har alltid sagt att det vore härligt att ha tillbaka supportrar på plats. De betyder så mycket för oss. Alla är glada över att de kan komma tillbaka till arenan.

Flertalet av Wijnaldums lagkamrater dras för tillfället med skador. En del av dem så pass allvarliga skador att de kanske inte ens kan spela igen denna säsong.

– Man försöker att prata med dem, som exempelvis Virgil och Joe. De är två spelare som jag står mycket nära. Jag hade mycket kontakt med den innan skadorna, men nu nästan ännu mer. Man frågor hur det går och så vidare. 

– Man försöker att prata med alla spelare som är skadade för att stötta dem. Man gör vad man kan för att hjälpa. Det kanske inte går att göra så mycket, men ett samtal eller ett sms kan betyda mycket. 

Virgil van Dijk är en av de som för tillfället rehabiliterar på grund av en skada av den allvarliga sorten.

– Till en början var det lite svårt att veta om man skulle ringa och höra av sig eller om man skulle låta honom vara i fred. Jag skickade lite meddelanden för att visa mitt stöd. 

– Nu vet jag att han mår ganska bra, han hanterar situationen bra, försöker att vara positiv, så nu ringer vi varandra ganska ofta. 

Mittfältaren tror att det är en tuff utmaning som väntar på söndag.

– Jag måste säga att det ofta blir tuffa matcher när vi möter Wolves. Jag kan inte minnas att vi haft någon lätt match mot dem. Det har alltid varit jämnt. Vi har vunnit de flesta, men ser man till matchbilden så har det varit tuffa matcher. 

– De ser ut att vara i bra form nu, de har endast förlorat en av sina sju senaste matcher. Jag tror att vi kommer att möta ett Wolverhampton med bra självförtroende.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer