– Skadeläget kommer jämna ut sig

Bild till nyheten – Skadeläget kommer jämna ut sig
Liverpool är ett av de hårdast drabbade lagen när det gäller skador för tillfället. Jürgen Klopp tror dock att alla lag kommer att uppleva skadeproblematik under säsongen på grund av det hektiska spelschemat.

Under säsongens gång har 15 seniorspelare varit otillgängliga för spel för Liverpool på grund av sjukdom eller skada. De allvarligaste skadorna har även kommit på samma position - både Virgil van Dijk och Joe Gomez kommer att missa stora delar av säsongen, vilket försatt Jürgen Klopp och Co. i en tuff sits.

Tysken vill dock inte använda skadeläget som någon sorts bortförklaring.

– Jag har sagt det tidigare, oavsett vem som är tillgänglig så är vi Liverpool. Vi är Liverpool. Det är så vi ser det. Ingen tillåter en att använda det som en bortförklaring, vilket vi heller inte vill göra, säger Klopp enligt Mirror.

– Jag tror att de flesta människorna förväntar sig att vi ska vinna matcher fortfarande. Man kan se det på sättet som folk pratar innan och efter matcher, då är det ingen som säger "åh, han och han är inte tillgänglig."

– Alla försöker att ta sig igenom tuffa situationer och en del lag har varit mer tursamma när det gäller skador, så är det. Men jag är ganska säker på att det kommer att jämna ut sig under säsongens gång eftersom att den är så otroligt intensiv.

Nu väntar det hektiska vinterschemat med matcher var tredje dag för i stort sett samtliga lag i ligan.

– Några lag kommer att inse hur tufft det är. Därför måste vi fortfarande prata om fem byten, även om vi inte röstat om det ännu. Det kan göra stor skillnad för alla lag, konstaterar Klopp.


12 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer