Kritisk mot de nya transferreglerna

Bild till nyheten Kritisk mot de nya transferreglerna
Jürgen Klopp har svårt att förstå hur de nya transferreglerna ska gynna de engelska talangerna.

Tidigare i veckan bekräftades de nya reglerna för övergångar som kommer att gälla inom den engelska fotbollen efter årskiftet. De nya reglerna innebär att det blir svårare att värva utländska spelare, nu till följd av Brexit, behöver även spelare inom EU få arbetstillstånd för att få spela i England. 

Värvningar av spelare under 18 år från utlandet har förbjudits då FA vill främja den engelska talangproduktionen.

Jürgen Klopp berättar att klubbarna kämpade mot regelförändringarna. Han passar även på att ge sin syn på Brexit som företeelse.

– Brexit, jag väntar fortfarande på att någon ska berätta den första fördelen med det.

– Det är självklart inte min sak att bedöma allt för mycket, men som en intresserad person väntar jag bara på att den första positiva effekten av Brexit ska dyka upp. Än så länge har jag inte upplevt någon.

Om transferreglerna:

– Klubbarna kämpade hårt för en lösning, en så bra lösning som möjligt. För mig är detta endast ett beslut, utan diskussioner hade det varit ännu värre.

– FA vill se till att klubbarna inte värvar för många spelare från andra länder då de är rädda att engelska talanger inte ska nå hela vägen. Men om man tittar på de engelska ungdomslandslagen just nu så är de i toppskiktet i nästan samtliga åldersgrupper - och de har de blivit med de nuvarande reglerna.

– Så låt oss tänka på varför: det är helt enkelt hjälpsamt att ha många duktiga fotbollsspelare runtomkring dig. Vi kan inte utveckla talanger genom att sätta stopp för andra.

Källa: Thisisanfield.com


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer