Jones om jämförelsen med stjärnduon

Bild till nyheten Jones om jämförelsen med stjärnduon
Curtis Jones har inga som helst problem med att jämföras med två högklassiga spelare i form av Sadio Mané och Adam Lallana.

När Curtis Jones intervjuas av talkSPORT berättar ex-röde Danny Murphy att en ungdomstränare jämfört Jones med Sadio Mané och Adam Lallana på grund av sättet han spelar på.

– Wow. Jag brukar aldrig jämföra mig med andra spelare, svarade Jones.

– Jag har alltid sagt att min spelstil är lik spelare som spelar med flair och självförtroende med bollen vid fötterna.

– Att jämföras med Mané och Lallana? Wow. Mané är på en annan nivå i sitt spel - jag tror han blev fyra i Ballon d'Or. Jag tränade tillsammans med Lallana i två år och såg vad han kunde göra. Jag blev helt överväldigad av hans kvaliteter ibland. 

– Att bli jämförd med de två spelarna, det har jag inga problem med.

Jones har under det senaste året tagit klivet från akademin till seniorlaget, men han hann med att ha Steven Gerrard som tränare i akademin innan klubbikonen tog sig an jobbet som manager för Rangers.

– På planen var han en krigare, men utanför planen blev han en manager. Missförstå mig rätt, man visste att man inte ville hamna i en konflikt med honom, men han var alltid fantastisk mot oss ungdomar. Han var avslappnad och tillbakalutad. Han bad oss kalla honom Steven och inte Gerrard, det var en komfortabel stämning runtomkring honom.

Denna säsong har Jones fått stort förtroende av Jürgen Klopp och har startat flertalet matcher under hösten. Mittfältaren berättar hur han tar sig an matcherna.

– Jag går ut på planen och spelar. Som ung spelare måste man ha mod och självförtroende. Man måste försöka att erbjuda någonting som de andra spelarna på samma position kanske inte erbjuder så ofta. Vi har hårt arbetande mittfältare i form av Jordan Henderson, Gini Wijnaldum och James Milner, det är ofta våra anfallare - Mo, Sadio Mané, Bobby Firmino och Diogo Jota - som gör målen.

– Det jag vill göra är att bidra med någonting som de andra mittfältarna kanske inte gör på regelbunden basis.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer