Ingen diskussion om fem byten

Bild till nyheten Ingen diskussion om fem byten
När Premier League-klubbarna hade ett möte under torsdagen ska den på senaste tid så omdebatterade frågan om antalet tillåtna byten inte ens kommit på tal.

Inför säsongen genomförde Premier League en omröstning där klubbarna fick rösta på om de ville ha tre eller fem tillåtna byten under säsongen 2020/21. En betydande majoritet röstade för tre byten och därmed är den engelska högstaligan idag den enda av de stora ligorna i Europa som inte tillåter fem byten per match.

På grund av antalet skador som uppstått under hösten har det först väldiga diskussioner om det inte vore på sin plats att faktiskt ändra beslutet och tillåta fem byten. The Times rapporterade för en tid sedan att hela 15 tränare av 20 var för att ändra regeln igen.

Någon regeländring verkar dock inte vara nära att bli verklighet. När klubbarna hade ett möte under torsdagen ska ingen, enligt Daily Mail, ha tagit upp ämnet, trots att de gavs möjligheten att lyfta frågor som inte stod med på dagordningen.

Det kan tyckas oväntat då det finns, om The Times uppgifter stämmer, tillräckligt med stöd att rösta igenom en regeländring. Det krävs 14 av 20 röster för att få igenom en regeländring eller liknande i Premier League.

Ämnen som togs upp på mötet var istället krispaketet till EFL som sägs landa på £250M samt att ett begränsat antal supportrar kommer att återvända till arenorna till helgen.


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer