15 spelare utan ligaförlust på Anfield

Bild till nyheten 15 spelare utan ligaförlust på Anfield
Liverpools långa förlustfria svit på Anfield i Premier League innebär att en drös spelare fortfarande inte upplevt ett nederlag på hemmaplan i ligasammanhang.

När Liverpool besegrade Leicester förra helgen satte de ett nytt klubbrekord vad gäller antal spelade ligamatcher utan förlust på Anfield. Det tidigare rekordet var 63 förlustfria matcher men är alltså nu uppe på 64. 

För att hitta en Premier League-förlust på Anfield för Liverpools del måste man gå tillbaka ända till april 2017 då Crystal Palace reste hem till London med tre poäng i bagaget efter en 2-1-seger.

Anfield har verkligen blivit en hemmaborg igen under Jürgen Klopps ledning och faktum är att mer än halva spelartruppen aldrig har förlorat en ligamatch på hemmaplan:

Alisson: 

Målvakten förlorade med 5-2 på Anfield 2018, men då var det i Champions League och som Roma-spelare. Sedan övergången till Liverpool har brassen vunnit 35 av 38 ligamatcher på hemmagräs.

Adrián: 

Har fått spela en hel del på grund av Alissons skadebekymmer. Redan i ligapremiären mot Norwich den säsong han anslöt till klubben fick han uppleva Premier League-spel på Anfield när Alisson tvingades kliva av på grund av skada.

Virgil van Dijk:

Mittbacken anslöt till laget i januari 2018 och har på sina 47 ligamatcher på Anfield en resultatrad på 42-5-0.

Andy Robertson:

Vänsterbacken har vunnit 47 ligamatcher på Anfield och spelat sju oavgjorda.

Fabinho:

Brassen har spelat 32 ligamatcher hemma och har på dessa matcher vunnit 30 och kryssat två.

Alex Oxlade-Chamberlain:

Mittfältaren har varit väldigt skadedrabbad under sin tid i Liverpool, men när han väl varit på planen har han varit lyckosam - på 32 matcher hemma på Anfield i Premier League har det blivit noll förluster, sju kryss och 25 segrar.

Naby Keita:

Keita har 24 ligamatcher på Anfield varav 21 segrar och tre kryss.

Xherdan Shaqiri: 

Har slitit med speltiden på grund av upprepade skadeproblem. 16 ligamatcher har det dock blivit på hemmaplan med ett facit på 15 segrar och ett kryss.

Sadio Mané:

Senegalesen är den Liverpoolspelare som har den längsta förlustfria sviten på Anfield i ligaspelet. På sina 70 matcher har han vunnit 60 och kryssat 10. Han fanns inte med på planen när Crystal Palace vann 2017.

Mohamed Salah:

På 60 ligamatcher på Anfield kan egyptiern skryta med 50 segrar och 10 kryss. 

Övriga:

Det finns en del spelare som inte har riktigt lika många spelade matcher, men som trots allt är obesegrade - Takumi Minamino, Neco Williams, Curtis Jones, Diogo Jota och Nat Phillips. Med dessa spelare inräknade är det 15 spelare som aldrig förlorat en ligamatch på Anfield

På söndag kan den förlustfria sviten förlängas då Wolverhampton står för motståndet.

Källa: Liverpool.no


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer