– Hoppas kunna hålla mig skadefri

Bild till nyheten – Hoppas kunna hålla mig skadefri
Joel Matip menar att kroppen känns bra och han hoppas nu på en längre period med kontinuerligt matchande.

Joel Matip har växt fram till en av Liverpools nyckelspelare efter skador på både Joe Gomez och Virgil van Dijk. Matip själv har dragits med en hel del skador under åren men behöver nu hålla sig i speldugligt skick för att Jürgen Klopp ska kunna ställa upp med någon form av erfarenhet i mittlåset.

Mittbacken tror att han är i så pass bra form att han kommer att kunna spela under en längre period nu.

– Man måste komma tillbaka (från skador) och försöka att vara ännu starkare, men det ar alltid lite tid att komma tillbaka till högsta nivån igen. Jag känner mig bra för tillfället och ser fram emot att spela många matcher, säger Matip till Liverpool Echo.

– Den medicinska staben arbetar så hårt de kan för att förbättra läget. Vi alla arbetar på olika saker. Ibland kan man inte påverka skador så mycket, men vi strävar efter att alla spelare ska vara så fria från skador som möjligt.

– Det gäller även mig, jag hoppas kunna spela så mycket som möjligt framöver och hålla mig skadefri.

Om inget oväntat sker kommer Matip säkerligen att ta plats i startelvan på söndag när Wolverhampton gästar Anfield. Det blir en speciell match då 2000 supportrar får chansen att närvara på läktarna.

– Alla spelarna har sett fram emot detta sedan första stund, konstaterar han.

– Det är små steg, men jag ser fram emot att se dem på läktarna igen. 

– Anfield är viktigt för oss. Med supportrar på plats vet motståndarna att det aldrig blir en lätt match. Vi vill prestera för supportrarna - alla spelare ser fram emot att ha dem tillbaka.


9 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer