CL-formatet kommer förändras?

Bild till nyheten CL-formatet kommer förändras?
Idag spelar varje lag sex matcher i Champions League gruppspelet. Detta format kan förändras till att varje lag kommer spela tio matcher innan slutspelet drar igång.

Under en tid har det skrivits om att det kommer ske förändringar i Champions League- formatet. Det är flera storklubbar i Europa som har tryckt på att det behövs en förändring. Enligt The Times kan det bli ett format där alla lag kommer möta tio motståndare i den inledande omgången av turneringen. Detta format kallas för "Swiss system".

Idag spelar varje lag sex matcher i gruppspelet. En utökning av matcher i Champions League lär medföra att de engelska lagen som deltar i turneringen, kommer avstå ligacupen. UEFA tror att detta kommer bli ett lyft för turneringen och fler stormatcher.

Det är oklart om det blir 32 eller 36 lag i turneringen framöver. Alla lagen kommer ingå i samma serie, men kommer som tidigare nämnt bara möta tio lag. Matcherna kommer lottas utifrån ett seedningsystem. UEFA hoppas på att detta upplägg kommer skapa mer spänning. De 16 bästa lagen går vidare till åttondelsfinal där serievinnaren möter det laget som kom på sextonde plats, serietvåan möter laget som kom på femtonde plats osv. Lagen som kommer på plats 17-24 i tabellen, får avsluta säsongen i Europa League. Enligt The Times kan detta format träda i kraft 2024.


10 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer