Thiago borta i minst några veckor till

Bild till nyheten Thiago borta i minst några veckor till
Jürgen Klopp har kommit med uppdateringar vad gäller skadeläget i truppen, en del besked var positiva medan andra var av det negativare slaget.

Thiago Alcantara har inte spelat sedan Merseysidederbyt där han tacklades fult av Richarlison. Sedan dess har Liverpool varit väldigt sparsamma med information kring mittfältarens status.

När Jürgen Klopp mötte pressen inför matchen mot Ajax kom han dock med lite mer information om Thiago.

– Den dagen då Thiago blev skadad efter den allvarliga tacklingen så jämfördes röntgenresultatet med den andra allvarliga skadan (Virgil van Dijk) och vi kunde konstatera att det inte var lika allvarligt, ingenting var trasigt i knät.

– Men som vi förstått så var det fortfarande en rejält hård smäll mot knät. Det är fortfarande inte helt bra, han tränar lite till och från. Vi måste ta det steg för steg.

– Jag kan inte säga exakt när han kan spela igen, men det handlar om några veckors ytterligare frånvaro iallafall.

När det gäller de andra spelarna på skadelistan var tonläget mer positivt.

– Allt är lugnt med Henderson (som återvände från skada i helgen. När det gäller de andra spelarna så har jag ingen direkt uppdatering att komma med.

När han pressades lite ytterligare om information om Trent Alexander-Arnold, Naby Keita och Xherdan Shaqiri svarade tysken:

– Alla närmar sig, men de kan inte spela imorgon tror jag. Kanske Naby, vi får se. De andra är inte redo.

– Trent ser bra ut, men han har inte tränat med laget. Det är inte mitt beslut att säga när spelare ska sluta rehabilitera, när jag får grönt ljus så kan jag spela spelarna igen. Men av vad jag har sett och bedömt så är det inte så lång tid kvar innan Trent är tillbaka.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer