Senaste nytt inför Ajax

Bild till nyheten Senaste nytt inför Ajax
Jürgen Klopp och Andy Robertson har mött pressen inför Champions League-mötet med Ajax. Här kan du se presskonferensen i sin helhet samt lästa en textad sammanfattning.
Jürgen Klopp om Thiago:

– Den dagen då Thiago blev skadad efter den allvarliga tacklingen så jämfördes röntgenresultatet med den andra allvarliga skadan (Virgil van Dijk) och vi kunde konstatera att det inte var lika allvarligt, ingenting var trasigt i knät.

– Men som vi förstått så var det fortfarande en rejält hård smäll mot knät. Det är fortfarande inte helt bra, han tränar lite till och från. Vi måste ta det steg för steg.

– Jag kan inte säga precis när han kan spela igen, men det handlar om några veckors ytterligare frånvaro iallafall.

Om skadeläget i övrigt:

– Allt är lugnt med Henderson. När det gäller de andra spelarna så har jag ingen uppdatering att komma med.

Om Ajax:

– Jag förväntar mig en tuff match. De har flugit fram i ligan sedan vi möttes senast. 

Om vikten av att få med sig ett resultat mot Ajax:

Journalisten påpekade att en poäng skulle säkra avancemang och därmed lätta på trycket något under den hektiska decembermånaden.

– Jag ser det inte på sådant sätt. Jag kan inte ta ut någonting i förskott. Tre poäng vore fantastiskt, det tror jag inte att jag behöver nämna egentligen.

Om läkarstabens betydelse:

– De är alltid viktiga, särskilt i dessa hektiska perioder. De vet själva om att de är viktiga. Det är hektiskt även för dem just nu.

Om supportarna:

Klopp fick en fråga om han saknat något särskilt medan läktarna varit tomma.

– Jag vet inte hur det kommer att kännas att ha 2000 supportrar på Anfield, men jag är glad för de 2000 lyckligt lottade personerna som får se livefotboll igen. 

– Vi ska försöka att utnyttja det på hemmaplan. Men det handlar inte om en fördel för oss eller så, detta är ett tecken på att vi går åt rätt håll.

Om Rhys och Neco Williams:

– När spelare är en del av Liverpools akademi besitter de stora kvaliteter, annars kan de inte ta en plats. 

– Under sin ungdomskarriär går man igen tuffa situationer, men när man väl ska spela för seniorlaget är det något helt annat. Grabbarna har gjort det väldigt bra.

– Det enda problemet de har är att de jämförs med spelarna som brukar spela på deras positioner. Det handlar om världsklasspelare, vilket kan göra det svårt att se hur stora talanger vi pratar om egentligen.

– De har gjort det väldigt bra.

Om skadorna är en direkt följd av spelschemat:

– Både ja och nej. Vi har haft skador till följd av kontakt, som i Evertonmatchen till exempel.

– Det var så det började. När spelare blir skadade måste andra kanske spela mer än vad han egentligen ska. Det är tufft att förbereda en trupp på två allvarliga skador på samma position. 

– Det enda leder till det andra. Vi kan inte göra någonting åt det nu, vi måste försöka att göra det bästa av situationen.

Om Van Dijk:

– Det går bra med tanke på omständigheterna. Knät ser inte ut som ett knä borde göra, men det ser bra ut med tanke på att han nyligen opererades. Det går bra för honom.

Om Alexander-Arnold, Keita, Shaqiri:

– Alla närmar sig, men de kan inte spela imorgon tror jag. Kanske Naby, vi får se. De andra är inte redo. 

– Trent ser bra ut, men han har inte tränat med laget. Det är inte mitt beslut att säga när spelare ska sluta rehabilitera, när jag får grönt ljus så kan jag spela spelarna igen. Det är inte så lång tid kvar innan Trent är tillbaka.

Det var allt för Jürgen Klopp. Andy Robertson ska nu ta tyskens plats för att svara på frågor.

Robertson om kraven på spelarna:

– Spelschemat är hektiskt, det är ingen hemlighet. Det beror på Covid och förseningarna. 

– Jag tror att alla spelare inser att vi ska spela matcherna, men vi kanske kunde fått lite mer hjälp. Vår manager har varit en av de mest kritiska för att vi inte har fem byten. Jag vet att det är en stor hjälp för spelarna i de ligor där de han fem byten.

– Jag kan inte den exakta siffran, men muskelskadorna har ökat. Jag tycker att spelarna borde få lite mer hjälp, men vi ska fortsätta framåt och förbereda oss för matcher var tredje dag.

Om Ajax och skillnaden att möta lag från andra ligor:

– Ajax är ett lag av toppklass. 

– Idag är det många utländska spelare som spelar i olika ligor och så, så det kanske är lite mindre skillnad mellan matcher i de europeiska turneringarna och de inhemska jämfört med tidigare.

– Men det är klart att man inte känner till spelarna i Ajax lika bra som man gör hos andra lag i Premier League. 

– Vi ska försöka att göra allt vi kan för att vinna matchen.

Om VAR:

– Vi visste att vi inte skulle behöva ge VAR tid, men nu har det gått x antal månader och samma misstag görs fortfarande.

– Jag har inga problem med att min tackling i lördags blir straff, men jag såg matcherna igår och såg två liknande situationer med Rashford och Traore och det blev inte straff. Man vill bara ha konsekventa beslut.

– Jag hade hellre sett att domarna fattar sina beslut på vad de ser när det händer. Det är lättare att acceptera misstag från domaren än när VAR har massor av repriser men ändå gör misstag.

– Det påverkar spelarna och hela sporten. Jag älskade att vara på plats på arenor och bara njuta av stunden, men nu måste man ibland vänta två eller tre minuter på att få reda på om det är offside eller inte. 

– Om det tar så lång tid att bedöma så tycker jag att man bör låta det ursprungliga beslutet vara kvar. 


5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer