Thiago och Ox missar Ajax och Wolves

Bild till nyheten Thiago och Ox missar Ajax och Wolves
Jürgen Klopp tror inte att varken Thiago Alcantara eller Alex Oxlade-Chamberlain kommer att komma till spel i nästa veckas möten med Ajax och Wolverhampton.

Den senaste tiden har varit katastrofal för Liverpools del när det gäller skador. Vad som började som en försvarskris har nu också blivit en mittfältskris. 

James Milner ådrog sig under gårdagens match mot Brighton en hamstringskada efter att ha spelat sin tredje match på sex dagar, något som ytterligare försvårar skadeläget för Jürgen Klopp och ledarstaben.

Att Jordan Henderson kunde återvända i spel var välbehövligt med tanke på att skadelistan för mittfältarna nu innehåller Milner, Naby Keita, Xherdan Shaqiri, Alex Oxlade-Chamberlain och Thiago. 

De två sistnämnda har varit borta från spel under en längre tid. Oxlade-Chamberlain har inte spelat denna säsong efter att ha åkt på en knäskada under försäsongen medan Thiago inte har gjort något framträdande sedan Merseysidederbyt. 

Det har under flera veckors tid spekulerats kring när dessa två, särskilt Thiago, kan återvända i spel då informationen från klubbens håll har varit mer eller mindre intetsägande. Igår kom dock Klopp med lite tydligare besked - varken Thiago eller Ox ser ut att vara tillgängliga för spel mot Ajax och Wolverhampton nästa vecka.

– Jag vill inte säga för mycket till Ajax eller Wolverhampton, men jag tror inte det, svarade tysken när han fick en fråga om spelarna skulle kunna vara spelklara.

Detta innebär att alternativen är få på det röda mittfältet. Jordan Henderson, som återvände från skada igår, Gini Wijnaldum, som spelat 241 minuter på sex dagar och som har mycket speltid från landslagsuppehållet i benen, samt Curtis Jones som gör sin första säsong som där han fått regelbunden speltid i seniorlaget.

Kanske blir det dags för ytterligare två ungdomar - Jake Cain eller Leighton Clarkson, att få chansen. Båda spelarna har varit med i Champions League-trupper denna säsong.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer