– Vill bara spela fotboll som vanligt

Bild till nyheten – Vill bara spela fotboll som vanligt
Jordan Henderson menar att han hellre hade spelat fotboll utan VAR.

När Liverpool spelade 1-1 mot Brighton under lördagen hamnade VAR i fokus efter att det rödklädda bortalaget fått två mål bortdömda för offside och en straffspark mot sig på övertid som betydde kvittering för hemmalaget.

De situationer som uppmärksammades allra mest var när Mohamed Salah bedömdes vara offside med tåspetsen och när Danny Welbeck gick till marken och fick straff efter att Andy Robertson touchat anfallarens fot.

– Jag kan inte prata om det egentligen, då kommer jag att få problem, sa lagkapten Jordan Henderson om situationerna till BBC Sport efter matchen.

– Om det är offside, de drar sina linjer, vad kan man göra?

– Den tredje situationen, jag vet inte, det är inte straff. Ni kan säga att jag är färgad, men fråga fyra eller fem av deras spelare så kommer de att ge dig samma svar. De sa det till mig på planen.

– Man känner att många beslut går mot en, men det beslutet idag (straffen) var helt oförståeligt. Jag såg en intervju med Kevin De Bruyne där han sa att det är så många regelförändringar att han inte kan reglerna längre. Det är ett stort problem för mig.

Mittfältaren fick frågan om han skulle ta bort VAR om han fick chansen.

– Vi pratar om situationer hela tiden och inte om fotbollen. Jag personligen skulle hellre spela utan, ja.


16 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer