Skyller Milners skada på TV-bolagen

Bild till nyheten Skyller Milners skada på TV-bolagen
Jürgen Klopp var återigen rasande på TV-bolagen efter 1-1-matchen mot Brighton som spelades endast 63 timmar efter matchen mot Atalanta.

Jürgen Klopp har vid flertalet tillfällen under hösten kritiserat TV-bolagen för hur de planerar spelschemat. Tysken har främst riktat kritik mot det faktum att lag kan spela Champions League på onsdagskvällarna för att sedan spela Premier League-fotboll redan 13:30 på lördag.

Denna vecka var just ett sådan scenario där Liverpool spelade mot Atalanta i onsdags och den tidiga matchen mot Brighton under lördagen. James Milner tvingades kliva av med en hamstringskada något som Klopp skyllde på TV-bolagen.

– Grattis, det är en hamstringskada, sa tysken till BT Sport

Journalisten kom med invändningen att Klopp borde vända sig till Premier League istället för TV-bolagen.

– Jag vet inte hur ofta jag ska behöva säga det - det var ni som valde att matchen skulle spelas 13:30! Det var inte du personligen, men det var ni som gjorde det. Ni valde att lägga vår match 13:30. 

– Det fortsätter i december också, då har vi en match på onsdagen och den tidiga lördagsmatchen. Jag vill egentligen inte bråka med TV-bolagen, men jag säger bara som det är: spelar man onsdag och sedan 13:30 på lördag så blir det farligt för spelarna.

Även ämnet fem byten kom på tal. Klopp passade på att skicka en känga till Sheffield United-managern Chris Wilder.

– Det är intressant. Vi hade ett möte med samtliga managers för en vecka sedan och då kanske det var 15-5 eller 16-4 i röster för fem byten. Ingenting har hänt sedan dess. 

– Man behöver 14 röster minst men Chris Wilder eller vilka det nu är säger hela tiden att jag är självisk. Jag skulle lika gärna kunna säga att jag tycker att allt han säger är själviskt. Jag var i en liknande situation när jag var i Mainz, allt handlade om att hålla sig kvar i ligan.

– Men nu är regeln sådan att man får göra tre byten och om jag inte är fel ute så har de (Sheffield United) ett poäng, så det finns inga fördelar eller nackdelar för några särskilda lag. Om man har fem byten så byter man inte på grund av taktiska skäl.

– Till exempel så hade jag bytt ut Robbo idag mot Kostas Tsimikas om vi hade haft fem byten. Det är för att skydda spelarna. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer