Rapport: Poängtapp och VAR-ilska

Bild till nyheten Rapport: Poängtapp och VAR-ilska
Liverpool presterade inte på topp på Amex Stadium och fick endast med sig en poäng efter en sen Brighton-kvittering. VAR spelade återigen en huvudroll i tillställningen.
SUMMERING:

Den första halvleken var relativt händelserik där bägge lagen skapade en del möjligheter. Brighton fick matchens första riktigt farliga målchans när Neco Williams agerade klumpigt i eget straffområde och drog på sig straff. Anfallaren Neal Maupay stegade fram - men missade mål!

Liverpool hade senare en boll i nät efter att Mohamed Salah frispelats, men egyptiern bedömdes, efter en längre VAR-check, med minsta möjliga marginal vara offside och målet ogiltigförklarades.

I paus valde Jürgen Klopp att genomföra ett byte: Jordan Henderson in, Neco Williams ut.

I den andra halvleken gjorde Liverpool ett bättre jobb i defensiven och tillät inte hemmalaget att hitta in bakom backlinjen lika ofta som innan pausvilan. Offensivt hade de dock fortsatt svårt att skapa de riktigt farliga chanserna.

Tillslut kunde dock de rödklädda spräcka nollan: Diogo Jota tog emot Mohamed Salahs passning, drev in centralt från vänstern och avslutade lågt i det vänstra hörnet.

Jotas mål:

Sadio Mané byttes in halvvägs in i den andra halvleken och såg sedan med fem minuter kvar att spela ut att ha avgjort tillställningen när han nickade in 2-0 - men återigen dömdes målet bort för offside efter VAR-check.

Istället för ett segermål för Liverpool blev matchens nästa mål en kvittering för Brighton. Andy Robertson bedömdes, efter att VAR-domaren bett huvuddomaren att bedöma situationen igen på TV-skärmen vid sidan av planen, sparka ned Welbeck och en straff var ett faktum. Denna gång tog Pascal Gross hand om straffen och satte i den 93:e matchminuten 1-1.

1-1-målet:

Trist för Liverpools del var även att James Milner tvingades kliva av planen mot slutet av matchen på grund av vad som såg ut att vara en hamstringskada. Skadeläget i truppen tydliggjordes när Curtis Jones var den som fick ersätta och avsluta matchen på högerbackspositionen.