Missnöjd med klubbens erbjudanden

Bild till nyheten Missnöjd med klubbens erbjudanden
Gini Wijnaldum har ännu inte kritat på något nytt kontrakt med Liverpool. Om en dryg månad kan han förhandla med andra klubbar.

Januaritransferfönstret närmar sig. Det huvudsakliga fokuset ur ett Liverpoolperspektiv kommer troligtvis vara huruvida det inhandlas en ny mittback eller ej på grund av de skador som uppstått under hösten.

Något annat som väntas diskuteras flitigt är Gini Wijnaldums situation - i januari har han möjligheten att skriva på ett kontrakt med en utländsk klubb för en gratisövergång till sommaren.

Enligt The Athletics James Pearce händer det inte mycket i kontraktsförhandlingarna mellan Liverpool och Wijnaldum för tillfället. Samtalen bröt ihop under förra säsongen och ingen av parterna har varit beredda att kompromissa. 

Liverpool delar inte gärna ut långa, lukrativa kontrakt till spelare över 30 år. Wijnaldum å andra sidan hävdar att han förtjänar ett kontrakt som speglar det han har presterat i klubben under de senaste åren. 

Pearce skriver att källor inom klubben hävdar att bägge parter har en avslappnad inställning till situationen, men journalisten konstaterar i sin artikel att det krävs att någon av parterna förändrar sin inställning rätt rejält om något nytt kontrakt ska bli verklighet.

Wijnaldum är fortfarande en av Jürgen Klopps viktigaste spelare, endast Andy Robertson har gjort fler minuter än mittfältaren denna säsong. Förhållandet mellan spelaren och managern ska fortsatt vara mycket bra, trots kontraktssituationen.

I somras visade Barcelona intresse för Wijnaldum men hade inte råd att köpa loss honom. Det återstår att se om de kan locka över honom till den kommande sommaren. Redan i januari kan parterna alltså börja förhandla.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer