– Där gjorde vi fel

Bild till nyheten – Där gjorde vi fel
Jordan Henderson menar att det var ett felaktigt beslut att stötta Luis Suarez med specialgjorda tröjor efter att anfallaren straffats för rasistiska glåpord mot riktade mot Patrice Evra.

Inför en ligamatch mot Wigan 2011 bar Liverpoolspelarna t-shirts med Suarez namn och tröjnummer på uppvärmningen, detta för att stötta sin lagkamrat som inför matchen straffats av FA med åtta matchers avstängning och böter efter att Manchester United-försvararen Patrice Evra anklagat anfallaren för att ha uttryckt sig rasistiskt.

Att spelarna tog Suarez parti så tydligt har kritiserats kraftigt från flera håll under åren. Nu berättar Jordan Henderson att han ångrar att spelarna bar tröjorna.

– Man lär sig mycket av erfarenheter. Jag var en ung spelare då, det var någonting som jag inte riktigt hade varit med om tidigare, säger nuvarande lagkaptenen, enligt Liverpool Echo, i en ny BBC-dokumentär vid namn "Football, Racism and Me".

– När jag tänker tillbaka på det tycker jag inte att klubben, eller någon inblandad, hanterade det på bästa sätt.

– Från vår synpunkt som spelare så tänkte vi bara på att skydda Suarez, vi tänkte nog aldrig på Patrice. Där gjorde vi fel. Om folk vill peka finger mot mig så tar jag fullt ansvar som spelare.

– Någon kanske säger att det kommer för sent, men jag antar att det är bättre sent än aldrig.

Tidigare i år har Evra berättat att Liverpool bett honom ursäkt för hur de hanterade situationen.


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer