– Jota börjar likna Suarez

Bild till nyheten – Jota börjar likna Suarez
Se vad de brittiska tidningarna skriver efter Liverpools övertygande seger mot Leicester.

Diogo Jota gjorde mål igen när Leicester besegrades på Anfield under söndagskvällen. Målet gjorde portugisen historisk som första Liverpoolspelare att näta i sina fyra första ligamatcher på hemmaplan.

Chris Bascombe i Telegraph väljer att lyfta fram anfallaren efter segern:

"Diogo Jota börjar att likna Luis Suarez i en Liverpooltröja - om man bortser från bitandet. Jotas aptit har än så länge handlat om att göra mål, inte anatomin hos en motståndare."

"Jota är det närmaste en Luis Suarez-spelare Liverpool har haft sedan uruguayanen lämnade för spel i FC Barcelona. Temperamentet är inte detsamma, men på alla andra vis har Jota samma profil. Han är ett anfallshot utan några uppenbara svagheter. Leicesters mittbackar, som varit imponerade under hösten, lyckades inte att stoppa honom."

Melissa Reddy, Independent:

"Jürgen Klopp har alltid sagt att de viktigaste spelarna i en fotbollsklubb är de som är tillgängliga, men han skulle kunnat ha börja tvivla på det med Virgil van Dijk, Mohamed Salah, Jordan Henderson, Thiago, Joe Gomez och Trent Alexander-Arnold borta från spel."

"Men en trupp som verkligen tror på det managern säger visade framfötterna och krossade Leicester."

"Liverpool leds på ett strålande vis. De är tekniskt skickliga, jobbar outtröttligt och ser ut att växa av bakslagen snarare än att låta sig krossas av dem."

"Med en defensiv kris inför mötet med ligans farligaste bortamotstånd levererade Merseyside-laget sin bästa insats för säsongen."

Paul Gorst, Liverpool Echo:

"För fem år sedan kände Liverpoolmanagern sig ensam inne på Anfield. Ett sent mål av Crystal Palace ledde till att supportrar strömmade mot utgångarna när Liverpool förlorade sin första match under Klopps ledning."

"Även om Klopp såg betydligt många fler tomma säten när Leicester besegrades så har han inte kvar den där känslan av ensamhet."

Liverpool lyckades förlänga sin förlustfria svit i ligaspelet hemma på Anfield till 64 matcher. När Bob Paisleys mannar blev av med sviten efter 63 matcher var det just Leicester som tog de tre poängen.

"De regerande mästarna såg till att historien inte upprepade sig. Ett skadeskjutet manskap tog hem samtliga tre poäng och klev upp i ligaledning tillsammans med Tottenham."

"Hemmaformen kan visa sig bli helt avgörande för om Liverpool ska klara att försvara titeln eller ej."

"Leicester toppade tabellen inför den här omgången, men de hade ingenting att sätta emot. Detta var Liverpools bästa match för säsongen."

"Det återstår nu att se hur stort problem Leicester kan bli för Liverpool under de kommande sex månaderna, men Brendan Rodgers titelkandidater blev överkörda tack vare Liverpools stora och starka trupp."

"Liverpool startade med två mittfältare i backlinjen då James Milner vikarierade för Trent Alexander-Arnold medan Fabinho var partner till Joel Matip i mittlåset. Detta var dock inget problem för ett målinriktat Liverpool som höjde sig flera nivåer och levererade en varningssignal till resterande lagen i ligan."


7 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer