Quantcast

Nästa match (Ligacupen)

Norwich klubbmärke Norwich (B)

tisdag 21 sep 20:45

Ilsknade till mot TV-bolagen

Bild till nyheten

Jürgen Klopp fortsätter att kritisera spelschemat och var denna gång rejält irriterad på rättighetsinnehavarnas oförmåga att ta till sig feedback och genomföra förändringar.

Säsongen 2020/21 har till stor del präglats av skador och diskussioner om det tuffa spelschemat. Jürgen Klopp är en av de managers som varit allra mest aktiv i diskussionerna i hopp om att få till en förändring.

I en intervju med Sky Sports efter segern mot Leicester ilsknade Klopp till rejält när han bland annat reflekterade över att Liverpool ska spela mot Atalanta på onsdag kväll och därefter mot Brighton redan lördag 13:30.

– Med problemen som ni ger oss och diskussionerna om spelschemat så måste vi kontrollera matcherna. Det är en enorm utmaning mot en motståndare som denna.

– Vi måste göra mål, vara energifyllda och när vi inte kan skapa något så måste vi hålla i bollen. Vi har en helt annan utmaning denna säsong. Det är väldigt tufft. Det är så viktigt med byten - jag kan inte tro det. Anledningen till att vi byter sent är eftersom att vi måste tänka på att någon kommer att dra på sig en muskelskada, då måste vi ha byten tillgängliga för att inte tvingas slutföra matchen med nio spelare. Det är sanningen.

– Det handlar inte om oss, det handlar om alla spelare. England-spelarna, alla som ska spela EM-nästa sommar. Om ni inte börjar prata med BT så är det kört för oss alla. Sky och BT måste samtala om detta. 

– Om vi forsätter att spela onsdag kväll och lördag 13:30 så vet jag inte om vi kan spela färdigt säsongen med 11 spelare, det gäller alla lagen i topp sex eller sju. Men jag vet att ni inte bryr er, det är exakt det som är problemet.

– Vi har diskuterat detta länge, men ingenting händer. Alla säger "det är svårt här, det är svårt där", men det är endast svårt för spelarna. Det är de som blir utsatta. Resten handlar endast om beslut som fattas på kontor, det låter inte så svårt enligt mig.

– Ska vi fortsätta så här, om ni vill se fler matcher som denna. Jag är nöjd med matchen, men vi förlorade ännu en mittfältare. Ni kunde se på vår bänk att vi inte hade så många alternativ, det är så situationen ser ut. 

– Det handlar dock inte om just oss, det måste jag påpeka. Jag vet inte om det beror på min engelska, men alla verkar tro att jag bara pratar om Liverpool. Jag pratar om fotbollspelarna. 

– Nu säger folk att vi måste rotera? Hur? Vi har offensiva spelare att rotera med, ja. Men resten är ungdomar. Vi ger allt vi har, men om ni inte börjar prata snart så vet jag inte vad som händer.

TV-bolagen har stor påverkan på när matcherna i Premier League ska spelas. Klopp menar att de måste samtala om hur de kan hitta bättre lösningar än hur det ser ut just nu.

– Onsdag och lördag klockan 13:30 är ett stort problem, det är rättighetsinnehavarnas fel. Folk säger till mig att vi måste ha ett möte med Premier League för att få till förändringar. För vad? Vi har två lag som spelar Champions League på tisdagar och två som gör det på onsdagar. Sedan har vi Europa League-lagen som spelar på torsdagar. Det som händer är att ni väljer lag och sedan väljer BT Sports. Då slutar det med att vi måste spela onsdag kväll och lördag 13:30.

– Vi spelar mot Atalanta på onsdag och 13:30 mot Brighton på lördag. Grejen är att man alltid kan dyka upp till en match, men det gäller ju också att vinna den. Vi kan inte göra 10-11 byten, vi måste vinna. Ni måste börja prata ihop er och fatta beslut.

– Om någon nämner kontrakt igen så blir jag galen. Kontrakten är inte skrivna för en säsong med Covid-19. Vi måsta alla anpassa oss. Du står här med ansiktsmask. Trodde du för ett år sedan att du skulle göra det? Det är så situationen ser ut nu, saker förändras, hela världen har då anpassat sig.

Källa: Liverpool.no

Bannerbild