Quantcast

Nästa match (Premier League)

Wolverhampton klubbmärke Wolves (H)

söndag 06 dec 20:15

– Ligan är jämnare utan publik

Bild till nyheten

Leicesters lagkapten Wes Morgan påstår att hemmafördelen är mer eller mindre borta när matcherna spelas inför tomma läktare. Enligt den rutinerade mittbacken är detta en stor anledning till att ligan är jämn just nu.

– I vanliga fall hörs hemmapubliken mycket om vi tar ledningen eller om vi spelar mindre bra. Det ger oss spelare extra energi, men nu är dem inte på plats. Detta är gör att det inte är någon större skillnad på att spela hemma eller borta, säger Wes Morgan till Gary Newbon Sports Show.

– Det är första gången som en säsong inleds med spel inför tomma läktare.

Leicester leder Premier League och är en poäng före Liverpool. Liverpool är dock det enda laget som är obesegrade på hemmaplan under säsongsinledningen.

– Vi alla vill såklart att publiken ska återvända till arenorna och förhoppningsvis blir det så inom en snar framtid. Ligan har dock blivit jämnare med spela inför tomma läktare.

Wes Morgans Leicester har vunnit samtliga bortamatcher i ligaspelet under hösten. De har besegrat West Bromwich (3-0), Manchester City (5-2), Arsenal (1-0) och Leeds (4-1).

Bannerbild