– Måste ta chansen att visa upp oss

Bild till nyheten – Måste ta chansen att visa upp oss
Jake Cain ser fram emot de extra möjligheterna att visa upp sig för Jürgen Klopp och de andra i ledarstaben nu när seniorlaget och akademin håller till på samma träningsanläggning.

Den unge mittfältaren Jake Cain har gjort stora framsteg på akademin under de senaste åren och har till och med börjat få erfarenhet av seniorlagets tillvaro. Förra säsongen fick han göra debut i A-laget när ett ungt Liverpool besegrade Shrewsbury Town i FA-cupen.

Denna säsong har Cain varit med på bänken i samtliga Champions League-matcher.

Nu när seniorlaget och U23-laget ska sköta sin dagliga verksamhet på samma plats, den nya träningsanläggningen AXA Training Centre, ser Cain fram emot ett närmare samarbete mellan dessa två delar av klubben.

– Vi är väldigt exalterade, detta kommer att bli mycket bra, säger Cain till Liverpoolfc.com.

– Det är lite sorgligt att lämna Melwood efter alla dessa år men det kommer att vara bra att samla A-laget och U23-laget under samma tak.

– A-laget kan se oss träna också, så vi har ögonen på oss. Vi måste ta chansen att visa upp oss.

– Jag har pratat med U18-spelarna och de är alla väldigt glada eftersom att allt ligger så nära nu, man strävar varje dag för att få vara en del av U23-truppen.

Cain har fått allt mer erfarenhet av att träna tillsammans med A-laget under de senaste månaderna.

– Det har varit speciellt. Det är fantastiskt. När man tränar med A-laget måste man visa vad man kan göra och försöka att de andra spelarna att lägga märke till en. Alla tror på en och stöttar en, men man måste visa dem vad man kan göra ute på planen.

– Det är svårt till en början att komma in i gruppen, men spelarna är alltid välkomnande, de pratar med en och hjälper till. Trent är alltid hjälpsam. James Milner är även han ett stort stöd.

– Curtis har också hjälpt mig, vi har varit bra kompisar under en längre tid. Han är ett bra exempel på vad som kan hända om man tar sig till A-laget och lyckas stanna där.

I de tre inledande Champions League-matcherna har Cain varit involverad i matchtruppen.

– Det är första gången som jag har fått vara med i matchtruppen. Det är härligt att se hur spelarna förbereder sig och vilken bra stämning det är innan match. Tidigare har jag endast sett matcherna på Anfield eller på TV, så det var en overklig känsla att få vara med i omklädningsrummet. Att se dem springa ut till Champions League-hymnen - det är något jag själv alltid drömt om, så jag ska fortsätta att kämpa för att själv ta mig ut på planen.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer