– Kommer förbättra processen

Bild till nyheten – Kommer förbättra processen
Jürgen Klopp ser fram emot ett närmare samarbete med akademin efter flytten från Melwood.

Under tisdagen kommer Liverpoolspelarna genomföra sitt första gemensamma träningspass på den nya träningsanläggningen i Kirkby.

En av anledningarna till att Jürgen Klopp tryckte på för att en ny anläggning skulle byggas var för att akademilagen och seniorlaget var för långt ifrån varandra då seniorerna tränade på Melwood medan akademispelarna tränade i Kirkby.

I en intervju med Liverpoolfc.com berättar Klopp om vikten av att lagen nu håller till på samma anläggning.

– Det är nödvändigt, absolut. Det är väldigt viktigt, konstaterar tysken.

– Jag är en sådan typ av tränare som vill vara väldigt nära mina spelare. Jag vill veta mycket om dem, jag vill se dem och jag vill också ge andra tränare möjligheten att se våra träningar. Det är inga problem alls, vi har inga hemligheter i den här klubben så vem som än vill titta på en A-lagsträning kan göra det. 

– Det är en av de mest positiva aspekterna. Det andra är att vi också kan titta på träningar eftersom att vi är på Melwood, eller numera på Kirkby, åtta, nio, tio, elva timmar per dag.

– Det är alltid mycket att göra för oss, men det finns såklart tid över ibland och då skulle jag älska att titta på en träning för U12, U13, U14 eller liknande. Jag vill veta mer om dessa grabbar. Förhoppningsvis kan jag träffa några av dem på A-lagsträningar i framtiden.

– Detta kommer att underlätta processen, förbättra processen. Samarbetet med akademin kommer att vara närmare än någonsin.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer