Skadeläget inför Leicester

Bild till nyheten Skadeläget inför Leicester
Liverpool har en lång skadelista inför söndagens möte med ligaledarna, men det finns förhoppningar om att nyckelspelare så som Andy Robertson, Jordan Henderson och Fabinho kan vara aktuella för spel.

På söndag är Premier League-fotbollen tillbaka för Liverpools del när ligaledande Leicester står för motståndet. Mycket av snacket inför matchen har handlat om skador och otillgängliga spelare - Liverpool Echo har därför uppdaterat med senaste nytt:

Mohamed Salah

Salah har testat positivt för Covid-19 men har inga symtom. Han sitter isolerad på ett hotel i El-Gouna i väntan på att genomföra ett nytt coronatest på torsdag.

Om testresultatet är negativt kan egyptiern resa tillbaka till Merseyside redan samma dag, men på grund av coronareglerna i England så måste han genomföra totalt tio dagars (dagarna i Egypten medräknade) karantän och är därför inte aktuell för spel mot Leicester. 

Salah går en kamp mot klockan för att vara redo för spel mot Atalanta i Champions League, men Echo menar att en comeback i matchen mot Brighton 28 november är mer realistiskt.

Jordan Henderson

Lagkaptenen skadade sig i söndags när England förlorade mot Belgien. Mittfältaren blev utbytt i halvtid efter att ha klagat på smärtor. Efter att ha undersökts på det engelska landslagets träningsanläggning under måndagen fattades beslutet att han skulle lämna samlingen. 

Det finns dock förhoppningar hos Liverpool att han kan vara spelklar till helgen. 

Andy Robertson

Skottlands förbundskapten Steve Clarke har öppnat upp för möjligheten att Robertson kan spela mot Israel redan på onsdag efter att ha stått över matchen mot Slovakien på grund av känningar i baksidan av vänsterlåret. 

I och med att han har rest med landslagstruppen till Israel har hoppet om speltillgänglighet mot Leicester ökat för Liverpools del.

Joe Gomez

Mittbacken tvingades till operation i torsdags till följd av en knäskada av den allvarligare sorten som han ådrog sig på träning med det engelska landslaget. 

Nu väntar en längre tids rehabilitering. Klubben har inte satt något måldatum för comeback, men de har inte gett upp hoppet om att han kan spela igen denna säsong.

Trent Alexander-Arnold

Högerbacken tvingades i matchen mot Manchester City lämna planen på grund av en vadskada. Omfånget av skadan bedöms vara sådant att han blir borta i cirka fyra veckor totalt. 

Han kommer att fortsätta sin rehabilitering på den nya träningsanläggningen AXA Training Centre med målet att vara tillbaka mot Midtjylland 9 december. Enligt Echo är det dock troligt att han missar samtliga tre gruppspelsmatcher som återstår i Champions League och ligamatcherna mot Leicester, Brighton och Wolverhampton.

Fabinho

Fabinho ådrog sig en hamstringskada när Liverpool mötte Midtjylland i CL-gruppspelet, men efter några veckors rehabilitering förväntar sig nu Jürgen Klopp att brassen är tillgänglig för spel på söndag.

Virgil van Dijk

Liverpool kommer att tvingas vara utan sin mittbacksgeneral under stora delar av vad som återstår av säsongen 2020/21 efter den allvarliga knäskada han åkte på mot Everton.

Van Dijk har sedan den otäcka smällen opererats, men Liverpool vill inte sätta något datum för comeback. Det finns en risk att nederländaren inte spelar igen denna säsong.

Thiago Alcantara

Spanjoren skadade sig mot Everton då Richarlison delade ut en vansinnestackling. Han har inte spelat sedan dess men sågs träna på egen hand inför matchen mot Midtjylland. 

Det råder dock fortfarande osäkerhet kring Thiagos tillgänglighet då han inte var involverad i matchtruppen varken mot West Ham eller Manchester City.

När spelarna börjar träna igen på AXA Training Centre denna vecka bör man få större klarhet i situationen.

Alex Oxlade-Chamberlain

27-åringen skadade knät under försäsongen och har rehabiliterat sedan dess. Jürgen Klopp har varit tystlåten om mittfältarens status och det är osäkert när Liverpoolsupportrarna får se Oxlade-Chamberlain i spel igen.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer