Klopp om saknaden efter sin far

Bild till nyheten Klopp om saknaden efter sin far
Jürgen Klopp berättar om sorgen över att pappa Norbert Klopp inte fick vara med och uppleva framgångarna som han haft som manager.

I dokumentären "The End of the Storm" berättar Jürgen Klopp om förhållandet till sin far Norbert och sin mor Elisabeth.

– Min mamma var en kärleksfull och omtänksam person. Vad som än hände så kunde man komma hem och ta del av hennes kärlek, säger tysken enligt Mirror.

– Tyvärr kan det ibland låta så hårt när jag beskriver min pappa och läser det i tidningen efteråt. Det är inte riktigt fair hur det framställs ibland. Min relation till honom var mer baserad på respekt och tydliga meddelanden. 

– Han var en otrolig fotbollsspelare. Kaiserslautern var en stor, stor klubb i Tyskland och de erbjöd honom ett kontrakt när han var 18 år gammal, men min farfar sa "nej, du ska inte satsa på fotboll, du ska lära dig något seriöst." och lät honom inte att skriva på.

– Han ville att jag skulle uppfylla hans drömmar. 

– När jag sa till min pappa att jag skulle studera idrottsvetenskap så blev han så glad: "ja, gör det!" Han hade inte en aning om vad jag kunde använda det till, men jag var det första barnet att studera i min familj så han sa direkt att jag skulle göra det.

– Jag vet exakt vad han ville. Han ville att jag skulle bli framgångsrik inom idrott. Det som är riktigt trist är att han inte fanns här längre när jag blev manager. Min pappa dog tyvärr för 20 år sedan. När jag ser mig själv i spegeln blir jag chockerad över hur lik jag är honom. 

– Om han levde idag skulle vi ha haft en otroligt bra relation, eftersom att jag nu är tillräcklig gammal och stark för att säga vad jag tycker. Därför skulle vi ha haft fina samtal om det som har hänt, om han hade levt idag. Men tyvärr så kan vi inte det.

– Jag är kristen, jag tror på Gud i himmelen och jag tror att min pappa är där, att han stör andra genom att be dem se matcherna tillsammans med honom. Det är jag 100 procent säker på. 

– Om han hade sett hur jag lyckats som manager så hade han blivit väldigt glad.

Dokumentären, som skildrar Liverpools mästarsäsong 2019/20, släpps 30 november.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer