The Athletic: Inget mittbacksköp i januari

Bild till nyheten The Athletic: Inget mittbacksköp i januari
Liverpool har enligt uppgifter inga intentioner att värva en ny mittback i januari, trots skadekrisen i försvaret.

Liverpool har drabbats av långtidsskador på både Virgil van Dijk och Joe Gomez, två spelare som är enormt viktiga för lagets försvarsspel. 

Med Van Dijk och Gomez otillgängliga under vad som förväntas vara den absoluta majoriteten av säsongen så är Joel Matip den enda erfarna mittback som Jürgen Klopp har till sitt förfogande. Detta har lett till spekulationer om att Liverpool i januari ska ge sig ut på marknaden på jakt efter en ny mittback. David Maddock i Mirror har tidigare slagit fast att klubben kommer att agera på transfermarknaden.

Nu kommer dock The Athletics David Ornstein med motstridiga uppgifter. Enligt journalisten har Liverpool inga intentioner att värva en mittback i januarifönstret. Allt arbete som pågår på transferfronten görs med sommarfönstret i åtanke. 

Ornstein skriver att det är osannolikt att Liverpool går från sin långsiktiga strategi vad gäller värvningar, även om det påverkar resultaten kortsiktigt. Det sägs vara ett gemensamt beslut mellan Jürgen Klopp och ägarna. 

Det skulle kunna vara så att ett planerat sommarköp flyttas till det stundande januarifönstret om ett tillräckligt bra alternativ dyker upp som tillgänglig på marknaden, men detta anses för tillfället som osannolikt och därför fokuserar klubben på interna lösningar.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer