Jones om attityd och personlighet

Bild till nyheten Jones om attityd och personlighet
Curtis Jones reflekterar över skillnaden mellan hur han är som person ute på planen och utanför den.

Curtis Jones fick sitt genombrott i seniortruppen under förra säsongen och har denna säsong fortsatt att växla upp ännu mer. Den unge engelsmannen har fått allt fler chanser från start och har av Jürgen Klopp beskrivits som en seriös utmanare om speltid. 

På planen kan Jones framstå som den lite kaxigare typen genom sitt sätt att spela. Han vågar utmana sin gubbe och kan, med vad som ibland framstår som lätthet, skruva in bollar i krysset. 

– Jag tror att jag är två helt olika personer på och utanför planen, säger Jones till Liverpoolfc.com.

– Jag har aldrig tvivlat på mig själv, det har jag inte. Jag har alltid haft en tro mina kvaliteter, det kommer jag alltid att ha. Jag har alltid inställningen att om en spelare går vinnande ur en duell en gång, då ska jag minsann visa nästa gång att jag vinna. 

– Man kan vara självsäker eller rent av kaxig. Det är en vag gräns däremellan, men jag vill inte att folk ska uppfatta det som att jag går över den gränsen.

– Det har funnits perioder där mitt självförtroende inte varit det bästa, men det sista jag skulle göra är att tvivla på mig själv. 

– Utanför planen så är det många som känner mig som en väldigt ödmjuk kille. Jag är ödmjuk, avslappnad och pratar med alla. Jag försöker bara att bete mig på det sätt jag uppfostrades att bete mig på. Jag vill aldrig förändras från det.

– Jag är annorlunda ute på planen.

Jones berättar att han ofta analyserar sina insatser när han är hemma.

– Jag gillar att analysera mitt spel. Jag gillar att se hur jag kan förbättra mitt positionsspel och hur jag kan ta mig till bättre lägen.

– Sedan gillar jag att titta på spelare som spelar ungefär som jag brukar göra. Jag gillar att se på spelare som kan få saker att hända med bollen, bidra med mål och assist.

– Jag brukar också lyssna och inspireras av idrottsstjärnor som LeBron James, Michael Jordan, Kobe - om vad de säger om självförtroende och attityd. Som att man till exempel ska sträva efter att vara först in och sist ut ur gymmet.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer