Nu har Liverpool lämnat Melwood

Bild till nyheten Nu har Liverpool lämnat Melwood
Liverpool har tagit ett sista farväl av träningsanläggningen Melwood och nu lämnat över nycklarna till dess nya ägare.

Klubben skriver på sin officiella sajt att de nu lämnat Melwood för sista gången - efter 70 år på anläggningen väntar nya äventyr på AXA Training Centre i Kirkby.

De som tar över Melwood är Torus, ett företag som planerar att bygga bostäder på området. De står redan idag bakom 40 000 bostäder i nordvästra England.

– När den kända porten stängs för en sista gång betyder det slutet på en era för klubben. Det är över två år sedan som vi startade den här resan och vi vill tacka alla som varit involverade, särskilt de lokala invånarna i West Derby för sitt tålamod under den här processen, säger Andy Hughes, daglig ledare i Liverpool FC.

– Det är med tungt hjärta som vi tar ett kärt farväl av Melwood, vår träningsanläggning under de senaste 70 åren. Denna anläggning kommer för evigt att vara en del av klubbens historia. 

– För många kommer det att vara ovant att inte säga Melwood när man pratar om den nuvarande träningsanläggningen, men den nya anläggningen AXA Training Centre är av världsklass och där kommer det snart att skrivas nya kapitel fyllda av framgång.

Ian Callaghan, Liverpoollegendaren som har noterats för flest framträdanden i klubbens historia, kommenterade också flytten från Melwood.

– Namnet Melwood har blivit lika synonymt med Liverpool Football Club som Anfield. Det säger mycket om hur mycket träningsanläggningen har betytt för klubbens utveckling under de senaste sju decennierna. 

– Det uppbringar fina minnen för alla tidigare spelare som har passerat grinden, men även för supportrarna. Det är en dag med blandande känslor för kubben, men vi kommer alltid att se tillbaka på Melwood med kärlek och respekt.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer