Dessa är på landslagsuppdrag

Bild till nyheten Dessa är på landslagsuppdrag
Stora delar av Jürgen Klopps trupp reste idag – måndag – ut i världen för att spela med sina respektive landslag. Här är hela listan.

Jordan Henderson och Joe Gomez ska tillsammans med sitt England ta sig an Irland, Belgien och Island. Trent Alexander-Arnold blir däremot hemma på Merseyside för att vårda sin vadskada.

I Wales-truppen återfinns två röda spelare varav en är utlånad: Neco Williams och Harry Wilson, dessa två herrar ställs mot USA i en träningsmatch och mot Irland och Finland i Nations League.

Formstarke Diogo Jota är självklart uttagen i den portugisiska landslagstruppen inför matcherna mot Andorra (träningsmatch), Frankrike (Nations League) och Kroatien (Nations League).

Takumi Minamino har två träningsmatcher framför sig med sitt Japan - motståndet är Panama och Mexico.

Två röda brassar i form av Roberto Firmino och Alisson Becker ska VM-kvalspela mot Venezuela och Uruguay. 

Vanligtvis är det två nederländare som lämnar Liverpooltruppen när det vankas landslagsspel, men denna gång blir det endast Gini Wijnaldum som reser bort då Virgil van Dijk är långtidsskadad. Wijnaldum ska tillsammans med sitt Nederländerna möta Spanien i en träningsmatch och Bosnien & Hercegovina samt Polen i Nations League.

Andy Robertson är lagkapten för det skotska landslaget och är självklart en del av truppen som ska spela EM-play off-final mot Serbien följt av två matcher i Nations League med Slovakien och Israel som motståndare.

Xherdan Shaqiri är sedan förra samlingen tillbaka i det schweiziska landslaget och är uttagen även denna gång. För de rödvitas del väntar matcher mot Belgien (träningsmatch), Spanien (Nations League) och Ukraina (Nations League).

Grekland ska träningsspela mot Cypern och sedan spela två matcher Nations League-fotboll mot Moldavien och Slovenien. I truppen finns Liverpoolvänsterbacken Kostas Tsimikas.

Unge målvakten Caoimhin Kelleher återfinns i den irländska landslagstruppen inför träningsmatchen mot England och de två matcherna i Nations League mot Wales och Bulgarien.

Mohamed Salah ska mot Togo kvalspela till det Afrikanska mästerskapen i ett dubbelmöte.

För Senegal och Sadio Mané är det Guinea Bissau som står för motståndet i ett dubbelmöte.

Även Naby Keita ska spela kvalspel till de Afrikanska mästerskapen. Guinea ställs mot Chad två gånger om.

Ungtupparna Rhys Williams och Curtis Jones ska även de spela landslagsspel, men för det engelska U21-landslaget. För deras del gäller EM-kvalmatcher mot Andorra och Albanien.

Ännu längre ned i åldrarna ska Layton Stewartoch utlånade Harvey Elliott resa iväg, men endast för ett träningsläger. 

För de spelare som blir kvar i Liverpool väntar en flytt till nya anläggningen i Kirkby. Detta gäller Adrián, Alexander-Arnold, Joel Matip, James Milner, Thiago, Alex Oxlade-Chamberlain, Fabinho, Divock Origi och Nat Phillips.


7 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer