​Rapport: Stekhete Jota segerskytt

Bild till nyheten ​Rapport: Stekhete Jota segerskytt
Liverpool stod för en ny oinspirerande insats, men inhopparen Diogo Jota blev den energiinjektion som behövdes för att ta hem de tre poängen mot West Ham.

Den första halvleken på Anfield var en jämn sådan, i alla fall rent chansmässigt. Joe Gomez misslyckades med en nickrensning vilket gav Pablo Fornals möjligheten att sätta 0-1 tio minuter in i matchen.

0-1:

Trots att Liverpool var helt överlägsna i bollinnehavet hade de stora problem att skapa målchanser som hotade bortalaget. Det skulle krävas en straffspark precis innan halvtid för att de skulle hitta tillbaka in i matchen med en 1-1-kvittering. Mohamed Salah sparkades ned och tog själv hand om straffen.

1-1:

I den andra halvleken fortsatte Liverpool att dominera bollinnehavet utan att imponera på sista tredjedelen. Det var först när Jürgen Klopp valde att byta in Diogo Jota och Xherdan Shaqiri som matchen tog fart på allvar - Jota hade en boll i nät som dömdes bort efter en VAR-check, men det stoppade inte den stekhete portugisen som tillslut kunde göra 2-1 och därmed avgöra matchen till hemmalagets fördel. Shaqiri stod för en riktig smörpassning när Jota frispelades.

Bortdömda målet:

2-1:

Trots den halvdana insatsen blev det tre nya poäng för Jürgen Klopp och Co. Segern innebar även att de tangerade klubbrekordet på 63 raka ligamatcher på Anfield utan förlust.