Senaste nytt inför West Ham

Bild till nyheten Senaste nytt inför West Ham
Jürgen Klopp har svarat på journalisternas frågor inför matchen mot Hammers. Se presskonferensen samt en textad sammanfattning nedan.
Klopp om Van Dijk:

– Jag tycker inte att detta är rätt plats att prata om hur han mår personligen eller så, men det jag kan säga är att han genomgått en lyckad operation. 

– Han mår bra, så bra han kan.

Om att ta hand om de skadade spelarna:

– Vi gör allt vi kan. Det har vi alltid gjort. Det skiljer sig ofta från spelare till spelare hur de vill att man ska göra, men vi gör allt vi kan och det kommer vi att fortsätta göra.

Om beskeden från Mike Riley om domsluten i Merseysidederbyt:

– Jag vet inte vill prata om det här. Jag hade gärna pratat om det om det skulle förändra någonting. Världen är inte på en sådan plats just nu att det är relevant att hålla denna story gående. Vi känner fortfarande saker från matchen, men vi kan inte förändra någonting.

Om Van Dijks skadehistorik kommer att hjälpa rehabiliteringen:

En journalist påpekade att Van Dijk nästan aldrig varit skadad sedan han kom till Liverpool och undrade om detta skulle hjälpa rehabiliteringen nu.

– Så är det helt klart. Han är en person som läker snabbt, han kan hantera mycket smärta. Det är tydligt att dessa saker hjälper.

Om att ställas inför nya utmaningar:

– Jag skulle inte säga att jag njuter av den här utmaningen, men jag har lärt mig sedan lång tid tillbaka att livet är en utmaning. Om man tar sig förbi den första känslan av besvikelse så kan man börja leta efter lösningar. 

– Vi hanterar situationen på ett så bra sätt som vi kan.

Om Fabinho: 

– Ja, han ådrog sig en skada. Han kommer inte att vara med till helgen och blir troligtvis borta ett tag.

Om skadorna påverkar de andra spelarna:

– Ja, det är klart. Spelarna är goda vänner med varandra. Men alla är vana vid skador. Just i det här fallet blev det lite mer känslosamt eftersom att det hände helt i onödan. Att bli skadad är det värsta som kan hända inom fotbollen, men det är en del av sporten. 

– Vi bryr oss självklart om Virg och han bryr sig om oss, men självklart måste fokuset just nu ligga på de spelare som är tillgängliga för spel.

Om Rhys Williams:

– Jag kan inte säga allt för mycket om hans framsteg under de senaste åren, men jag kan säga ganska mycket om framstegen under de senaste veckorna. Han har varit fantastisk. Vitor Matos hjälpte oss och berättade för oss att han är en riktigt duktig spelare.

– Vi har även andra alternativ på mittbacken som Billy Koumetio och Nat Phillips. 

Om 100 ligamatcher för Alexander-Arnold:

– Det är en fantastisk siffra. Det är en otrolig resa. Han har utvecklats enormt mycket sedan han kom in i laget. Han kom in som en pojke och idag är han en man, även om han är en ung sådan.

– Det är härligt att få vara en del av den här resan.

Om Thiago och Keita:

– Båda är på god väg. Ni såg vad som hände med Thiago, det behöver självklart tid, men ingen kan säga exakt hur lång tid det skulle ta. Vi får se om han är redo för spel imorgon, detsamma gäller Naby.

– Om en spelare är tillbaka i träning innebär det inte alltid att de bör kliva in i startelvan omedelbart. Vi ska se till att göra det bästa av situationen med de spelare som är tillgängliga.

Om West Ham:

– Antonio är i riktigt bra form och det påverkar såklart David Moyes om han inte är tillgänglig. Jag vet dock att Haller har gjort fina år i Tyskland, han kan erbjuda någonting annat, så han är ett alternativ.

– Det ser ut som att det börjar klicka nu för dem. David har gjort ett bra jobb. Det blir en tuff utmaning för oss. 


9 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer