Är Matip en långsiktig lösning?

Bild till nyheten Är Matip en långsiktig lösning?
Joel Matips skadehistorik är ingen trevlig läsning för mittbackskrisande Liverpool. Tysk-kameruanen har endast genomfört en enda hel fotbollsmatch under det senaste året.

Virgil van Dijk ser ut att missa stora delar av säsongen 2020/21 på grund av den knäskada som han ådrog sig mot Everton för snart två veckor sedan. Efter beskedet om hur pass allvarlig mittbackens skada faktiskt var påpekade många, både experter och supportrar, att det var ett misstag att inte inhandla en ersättare till Dejan Lovren som såldes i somras.

Skadan på Van Dijk lämnade Jürgen Klopp med endast Joel Matip och Joe Gomez som erfarna mittbacksalternativ med Fabinho som understöd. Sedan dess att beskedet om Van Dijks långa frånvaro kom har situationen förvärrats betydligt på mittbacksposten - det visade sig att även Matip skadade sig mot Everton och han har ännu inte bekräftats vara redo för spel och under matchen mot Midtjylland sträckte Fabinho baksida lår och förväntas bli borta i minst ett par veckor.

Många hoppas att Matip ska kunna ta sig tillbaka till matchen mot West Ham på lördag och lösa problemen i backlinjen, men statistiken talar inte för att det blir någon långvarig lösning. Mittbacken har nämligen genomfört endast en (!) hel match på ett års tid, det var matchen mot Everton den 17 oktober.

Innan Merseysidederbyt var det i matchen mot Manchester United 20 oktober 2019 som Matip spelade samtliga 90 minuter i en match för Liverpool. Efter matchen visade det sig att han ådragit sig en skada som höll honom borta i tolv matcher och fick därefter några sparsamt med speltid innan coronapausen.

När fotbollen återvände kunde Matip göra detsamma mot Everton på Goodison Park, men ådrog sig där en ny skada som innebar att han missade de avslutande matcherna för säsongen. 

I början av nuvarande säsong fick han göra ett sent inhopp mot Leeds United. Trots endast några få minuters speltid skadade han sig igen och missade de tre kommande matcherna. 

Förhoppningen är självklart att Matip ska kliva in bredvid Joe Gomez i mittlåset på lördag mot ett formstarkt West Ham, men frågan är hur långsiktig ersättare till Van Dijk han faktiskt är.

Källa: Liverpool.no


9 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer