Rapport: Seger utan skönspel

Bild till nyheten Rapport: Seger utan skönspel
Det var en tillknäppt match på Anfield när Midtjylland kom på besök under tisdagskvällen, men ett fint anfall där Diogo Jota var siste man på bollen och en sen Salah-straff såg till att Liverpool tog hem samtliga tre poäng.
SUMMERING:

Den första halvleken inleddes med en din möjlighet för gästande Midtjylland, men Alisson Becker gjorde sig stor och räddade Liverpool från en tidig kalldusch.

Trettio minuter in i matchen kom så kallduschen för Liverpool - Fabinho sträckte sig och kunde inte spela vidare, en skada som ytterligare förvärrar mittbackskrisen i Jürgen Klopps trupp. Unge Rhys Williams ersatte.

Resterande del av halvleken var en relativt händelselös sådan där Liverpool dominerade bollinnehavet, dock utan att skapa målchanser av hög klass. När domare Pawel Raczkowski blåste av var det fortsatt mållöst.

Tio minuter in i den andra halvleken stod Liverpool för ett mönsteranfall där Trent Alexander-Arnold väggspelade sig fram in i straffområdet med Xherdan Shaqiri innan han slog en passning mot bortre där Diogo Jota var helt ren och satte 1-0 - Liverpools mål nummer 10 000 i klubbens historia!

1-0:

Klopp valde att under halvlekens gång byta in supertrion Mohamed Salah, Sadio Mané och Roberto Firmino, men det blev ingen vidare offensiv effekt för hemmalaget.

Midtjylland pressade på i slutet för en kvittering, men istället kunde Liverpool kontra till sig en straffspark som Mohamed Salah gjorde mål på och slutresultatet i matchen blev därmed 2-0.