Quantcast

Nästa match (Premier League)

Sheffield U klubbmärke Sheffield U (H)

lördag 24 okt 21:00

– Det är ingen stress

Bild till nyheten

Jürgen Klopp kommer att ge sina nyförvärv den tid de behöver för att anpassa sig till Liverpools sätt att spela.

I en intervju med Liverpoolfc.com får Jürgen Klopp en fråga om det hektiska spelschemat gör det svårare för nyförvärven Kostas Tsimikas, Thiago Alcantara och Diogo Jota att anpassa sig till sitt nya lag och lagkamrater.

– Det är en utmaning, men det är så det ser ut. Vi gör vad vi kan på träningsplanen. Man kan inte träna så intensivt mellan matcherna, men man kan jobba med taktiska delar, det är möjligt, konstaterar tysken.

– Vi har också möten där vi pratar om det taktiska så som exempelvis positionering, men vi kan inte ha för många möten per vecka. Det är en pågående process, men samtidigt är det ganska simpelt eftersom att jag är så som person. Det vi gör är inte direkt raketforskning. Det handlar bara om att vänja sig med vårt presspel, det är fullt möjligt och kommer inte att ta allt för lång tid, skulle jag tro. Men tid kommer det att ta, vi får se hur mycket.

– De tre nya spelarna - glöm inte Kostas - kom in i ett lag som var ganska välfungerande sedan tidigare. Så det är ingen stress, det är inte så att vi inte har en chans om inte någon av dessa spelare startar. Det är perfekt eftersom att vi inte behöver stressa fram någonting.

Det är många som hoppas att Thiago ska kliva direkt in i startelvan mot Arsenal (det finns dock frågetecken kring tillgängligheten för spanjoren efter att ha missat lördagens träning), men för Klopp är det inte lika självklart att han bör ta en tröja på mitten omedelbart.

– Jag tror att det är uppenbart att vi har ett bra mittfält sedan tidigare. Jag förstår, för vissa är detta den mest spännande tiden på året, alla pratar om värvningar. Helt plötsligt så presenterar vi Thiago och då är det helt normalt att folk blir exalterade och börjar skissa på nya uppställningar och liknande. 

– Men i slutändan fungerar inte fotbollen riktigt så. Man kan inte bara stoppa in en spelare och säga "nu är vi 20 procent bättre." Det går bara inte. Jag har sagt det förut, det är svårt att förbättra det här laget. Det är svårt, men möjligt - det är vad vi försöker att göra på träningsplanen och genom värvningar. 

– Det är uppenbart att Thiago besitter fina kvaliteter som gör honom till en speciell spelare. Tekniken, blicken, passningsfoten, hur han kan styra rytmen i spelet och så vidare. Det är några saker som han är fantastisk på, men nu behöver han träna så att vi kan lära känna varandra på planen.

– Det kommer att ta tid, eller det tar vanligtvis tid, vi får se hur lång tid det tar. Återigen, jag älskar mitt mittfält redan och alla spelare som varit här och lagt ned stenhårt arbete för att göra det här laget framgångsrikt. 

Bannerbild