Målfest när U23 besegrade United

Bild till nyheten Målfest när U23 besegrade United
Liverpools U23 tog hem samtliga tre poäng under fredagens rivalmöte med Manchester United.

Det blev en händelserik fredagskväll i Manchester när Liverpools och Manchester Uniteds U23-lag drabbade samman.

Bortalaget startade allra bäst och kunde med ett högt, snabbt presspel dominera hela den första halvleken. Leighton Clarkson öppnade målskyttet tidigt innan Ben Woodburn fördubblade ledningen efter 22 minuters spel.

Bara några minuter senare utökade Liverpool sin ledning ytterligare när Jack Bearne satte 3-0 efter att Luis Longstaff tagit emot bollen i straffområdet och hittat fram till Bearne som kunde avsluta.

I 35:e matchminuten reducerade United till 3-1 Anthony Elanga slog in en retur efter en frispark.

Precis innan halvtidsvilan kunde bortalaget dock på nytt gå upp i en tremålsledning. 4-1-målet kom till efter att Longstaff med ett lågt inlägg nådde fram till Bearne i straffområdet som gjorde sitt andra för kvällen.

Longstaff fortsatte att leverera även efter halvtidsvilan, men då gjorde han mål på egen hand istället för att assistera. United-målvakten Ondrej Mastny misslyckades med en passning vilket ledde till att Longstaff fick tag i bollen och skruvade in 5-1.

Vid ställningen 5-1 hettade tillställningen till rejält när Clarkson visades ut på grund av en våldsam tackling.

När känslorna lugnat sig något gjorde United ett sista försök att, med en man mer på planen, ta sig tillbaka in i matchen. De lyckades att göra både 5-2 och 5-3, men nådde inte hela vägen fram till en kvittering. Därmed gick Liverpool segrande ur fighten och tar med sig tre poäng hem till Merseyside.

Liverpool U23: Winterbottom, Bradley (Beck, 89), Larouci, Clayton, Savage, Clarkson, Bearne (Dixon-Bonner, 72), Woodburn, Longstaff (O’Rourke, 81), Cain, Millar.

Källa: Liverpoolfc.com