Första proffskontrakt för supertalang

Bild till nyheten Första proffskontrakt för supertalang
James Balagizi, som nämns som en av Englands mest spännande spelare, har signerat sitt första professionella kontrakt med klubben.

17-årige James Balagizi har varit en del av Liverpools akademi sedan han anslöt från Manchester City när han spelade på U11-nivå.

Balagizi beskrivs som en offensiv mittfältare som även kan fungera i en roll ännu längre fram i planen. Han gick debutera i U18-laget blott 15 år gammal och slog direkt till med två mål.

Denna säsong är han en del av U18-truppen, men fick göra sitt första U21-framträdande tidigare i veckan när han kom in från bänken mot Wigan Athletic. Nu bekräftar klubben att han belönats med sitt första professionella kontrakt.

Den offensive talangen har representerat samma engelska ungdomslandslag som exempelvis Jude Bellingham som nyligen gjorde en uppmärksammad övergång till Borussia Dortmund. Enligt lokaltidningen Echo är Balagizi en av Liverpools allra mest lovande talanger.

En scout som på Twitter går under namnet Secret Scout har tidigare lovordat 17-åringen i Echos podcast Blood Red.

– James kan spela på alla positioner på mittfältet, som sexa, åtta eller tia. 

– När han först kom till Liverpool från Manchester City så spelade han ute på kanten, men efter att ha imponerat som central mittfältare i matcher med ungdomslandslaget så har han använts allt oftare centralt i planen.

– Han har enorma fysiska kvaliteter, men det som gör att han verkligen kan dominera matcher är hans förmåga att behandla bollen. Han är en mångsidig spelare som kan använda sig av sina passningskvaliteter för att bygga spelet bakifrån. Om han används som en åtta kan han pusha lagets offensiv genom sina löpningar med boll och som tia kan han hota i straffområdet. 

– Man kan jämföra hans sätt att spela med Yaya Toure, han är en typ av mittfältare som inte kommer fram så ofta i England. 


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer