– Jag älskade Takis insats!

Bild till nyheten – Jag älskade Takis insats!
Jürgen Klopp var imponerad av mycket efter segern mot Lincoln City, Takumi Minamino fick dock lite extra beröm för sin insats.

Takumi Minamino blev tvåmålsskytt i 7-2-segern mot Lincoln City under torsdagen och stod utöver målen för en livlig insats.

– Jag älskade Takis insats! Den var helt fantastisk, han var involverad i så många situationer, sa Jürgen Klopp till Liverpoolfc.com efter slutsignalen.

– Jag tror att vi steg efter steg kommer att se vilka kvaliteter han besitter. Oavsett på vilken plats han spelar på så kommer han in i mitten, om han spelar ute till höger eller vänster så söker han sig inåt centralt eftersom att det är där han har sina styrkor. 

– Han såg mycket bra ut. Motståndaren fick sätta igång spelet sju gånger (efter målen) och varje gång var det Taki som var först och satte pressen. Han satte rytmen för presspelet, jag gillade verkligen hans insats ikväll.

En annan spelare som imponerade var Xherdan Shaqiri som öppnade målskyttet med en frispark av högsta klass. 

– Det var en superb match av Shaq i en ganska, tror jag, ovan position, lite djupare på mittfältet. Han gjorde det mycket, mycket bra. Det var mitt beslut att byta ut honom - han hade ingen skada. Han hade en minimal känning i foten, men det var absolut ingenting. Han tog sig där vid två tillfällen och jag trodde att det var vaden, men det var det inte. 

– Jag tycker ändå att det var bra att plocka av honom, men han gjorde en mycket, mycket bra match. De fasta situationerna var otroliga. Frisparken som blev mål - vilket skott! Det råder inga tvivel om Shaqs kvaliteter, det har aldrig funnits några tvivel. Just nu ser saker och ting mycket lovande ut.

Klopp fick frågan om detta var en typ av match som var perfekt för Curtis Jones, som även han blev tvåmålsskytt, att spela i.

– Jag tycker att alla matcher passar perfekt för Curtis på grund av de kvaliteter han besitter. Första halvlek, mycket bra. Starten av den andra halvleken, mycket bra. Därefter, ja, det finns utrymme för förbättring. Men jag tror att alla vet vad jag tycker om Curtis Jones. Han är en otrolig talang och jag tror att han kan bidra till en hel del roligt i framtiden.


7 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer