– Managern tvivlar inte på Wijnaldum

Bild till nyheten – Managern tvivlar inte på Wijnaldum
James Pearce ser det faktum att Gini Wijnaldum startat i de två första ligamatcherna som ett bevis på att Jürgen Klopp har fullt förtroende för att mittfältaren har fokus på rätt saker.

Gini Wijnaldum har under det pågående transferfönstret ryktats vara på väg bort från Liverpool. När Ronald Koeman tog över FC Barcelona sades han vara mycket intresserad av värva sin landsman.

Ursprungligen var det många som spekulerade om att Wijnaldum skulle lämna om Thiago Alcantara köptes från Bayern München. Nu är den sistnämnde på plats i Liverpool, men ryktena kring Wijnaldums framtid har snarare ebbat ut än ökat i frekvens.

– Det faktum att Klopp har spelat honom i de två första ligamatcherna säger mycket, konstaterar The Athletics James Pearce i det senaste avsnittet av podcasten The Red Agenda.

– Om vi går några veckor tillbaka så var klubbens inställning att de endast kunde genomföra köpet av Thiago om en annan mittfältare lämnade klubben. Det verkade uppenbart att Liverpool fruktade att Barcelona skulle lägga ett bud på Wijnaldum.

– Det är väl känt att Koeman är ett stort fan av Wijnaldum, men det kom aldrig något bud, och samtalen som Klopp hade med Wijnaldum efter landskamperna i början av september var positiva.

Wijnaldum har ett år kvar på sitt kontrakt med Liverpool och kan därmed lämna klubben gratis nästa sommar.

– Vad jag vet så finns inga tecken på att han plötsligt kommer att skriva på ett nytt kontrakt, säger Pearce.

– Jag är säker på att Liverpool kommer att göra ett försök till att få honom att skriva på. Men även om det inte skulle ske så verkar det som att spelaren vill stanna i klubben säsongen ut. 


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer