– Kommer göra alla spelare bättre

Bild till nyheten – Kommer göra alla spelare bättre
Pep Lijnders menar att Thiago Alcantara med sitt sätt att spela kommer motivera sina lagkamrater att bli ännu bättre.

Thiago Alcantara presenterades i förra veckan som Liverpoolspelare och kastades genast in i hetluften i form av ett bortamöte mot Chelsea. Spanjoren visade klass och dikterade spelet i den andra halvleken på Stamford Bridge, något som hjälpte laget till en 2-0-seger.

Assisterande tränare Pep Lijnders passade under gårdagens presskonferens på att hylla Thiago.

– När man värvar spelare så får man direkta förbättringar när man låter dem spela och göra sin grej på planen, men det allra viktigaste är faktiskt den indirekta förbättringen de bidrar till.

– Eftersom att han (Thiago) är så lugn och spelar så många kreativa passningar så kommer de andra spelarna att börja spela på samma sätt. Det är kraften av förebilder som presterar på planen - han kommer inte bara att förbättra vårt spel, han kommer att göra så att alla spelare blir bättre.

Under torsdagskvällen står Lincoln City för motståndet i Carabao Cup. Lijnders ville dock inte avslöja huruvida Thiago skulle vara involverad eller ej.

– Den tyska cupen är på det här sättet också. Många gånger lottas du mot en tredjedivisionsklubb i Tyskland och spelar på bortaplan, det är så de försöker att hjälpa, så han vet hur det fungerar.

– Thiago behöver tid för att förstå vårt sätt att spela men vi behöver också förstå och använda oss av Thiagos kvaliteter. Det kommer vara en annan typ av passningar, ett annat sätt att styra spelet.

– Vi måste vara oförutsägbara och Thiago ger oss detta från lagets stomme. Målet är att ha 11 spelare som kan sätta den sista passningen och han är helt klart en spelare som kan göra det.

– Vi söker alltid efter rätt lösning till varje match. Vi har så många olika typer av spelare på mittfältet så att vi kan förändra om det behövs. Vi kan ha olika matchplaner inför olika utmaningar.

Källa: Goal.com


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer