– Kommer att respektera traditionen

Bild till nyheten – Kommer att respektera traditionen
Thiago berättar att han efter samtal med Fernando Torres förstår vikten av en gammal tradition i Liverpool - rör inte This is Anfield-skylten innan du vunnit någonting med klubben.

Thiago Alcantara presenterades i fredags som Liverpoolspelare efter en lång sommar fylld av spekulationer. 

Spanjoren fick en flygande start i den röda tröjan när han fick hoppa in i halvtid mot Chelsea och hjälpte laget till en 2-0-seger. Trots att han knappt hunnit träna med sina lagkamrater stod han för en magnifik insats där han bland annat slog passningsrekordet för antal slagna passningar under en halvlek i Premier League.

Utöver Thiagos spelmässiga kvaliteter verkar han vara en kille med hjärtat på rätt plats. Efter att det stod klart att han skulle lämna Bayern München fick han stora hyllningar av manager Hansi Flick som underströk det faktum att Liverpool värvat inte bara en mittfältsstjärna utan även en fantastisk person.

Redan under sin första dag som röd visade Thiago den sidan för Liverpoolsupportrarna - när han tillsammans med de mediaansvariga vandrade runt på Anfield stannade de upp för att ta bilder vid den så berömda This is Anfield-skylten.

– Jag fick höra från Fernando Torres att man bör förtjäna att röra vid den här symbolen genom att vinna så många titlar som möjligt. Just därför kommer jag inte att röra den idag. Jag kommer att respektera traditionen, sa spanjoren.

Kommentaren visar att han är beredd att ta till sig Liverpoolfamiljens kultur och att han från första sekund har fokus på att vinna titlar tillsammans med sin nya klubb.

Se videon från Thiagos första dag här: 


9 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer