– Jota är ett "pressingmonster"

Bild till nyheten – Jota är ett "pressingmonster"
Assisterande managern Pep Lijnders med senaste nytt inför torsdagens Ligacup-omgång mot Lincoln City. Se videoklipp och textreferat.
 Om skadeläget

– Joel (Matip) kommer troligen tillbaka efter landslagspausen, till derbyt mot Everton. Det kommer att ta lite längre tid.

– Joe (Gomez) kommer att träna tillsammans med laget på fredag, så det är goda nyheter.

– Hendo kommer förhoppningsvis tillbaka nästa vecka. I morgon är för tidigt. Kanske mot Arsenal, förhoppningsvis.

Matip och Henderson har hamstringproblem. Dock inga nyheter alls kring Alex Oxlade-Chamberlain, vilket åtminstone redaktören anser är oroväckande. Mörkas en långtidsskada?

Om Thiago

– Låt oss börja med Thiago. Bra lag behöver bra spelare och det här laget förtjänar en spelare som honom. Han kommer att se till att vi fortsätter att utvecklas.

– Motståndarna anpassar sig och försöker förstöra våra planer, så därför måste vi fortsätta att vara oförutsägbara – och det gör han för oss. Vi köpte inte ett problem, utan en lösning.

Om Jota

– Han har en stor framtid, han är ett "pressingmonster" som kommer att passa perfekt i vårt lag.

– Jag har känt honom sedan han var ung och han är från staden Porto. I Portugal säger alla att Liverpool har gjort ett väldigt bra köp.

– Han kommer att passa in i vår spelstil och rent tekniskt är han lika bra som de tre vi har på topp. Allt vi har hört om honom är sant.

Om Lincoln City

– Det fina med den här truppen är att vi har skapat en mentalitet där vi ser nästa match som en final. Vi vill attackera varje turnering som vi deltar i och vi kommer att ha ett starkt lag som representerar oss i morgon.

– Jag tror att några av er kommer att bli överraskade.

Om Rhian Brewster

– Dessa saker måste diskuteras på styrelsenivå och inte med pressen. Vi kan inte diskutera sånt med er innan övergångsfönstret stänger.

Om Corona-bakslaget

– Vi har stora bekymmer, inte bara inom fotbollen, utan i hela samhället. Det viktigaste är att vi disciplinerade. Om du tittar på Melwood så har stället nästan blivit som ett sjukhus på det sätt vi behandlar spelare. Vi beskyddar våra mest sårbara hos oss.

Om kidsen får chansen

– Det handlar mer om att hitta en bra balans. Det här (Ligacupen) är en bra turnering för att kombinera talang och rutin. Vi kommer att möta ett lag som gillar att försvara sig djupt och kontra med fart på kanterna. Vi kommer att skicka ut ett lag som är väl förberett.

Om Fabinho som mb

– Det visar vilken karaktär han är. Han är alltid redo för att hjälpa laget och offra sig själv. Om du jämför Leeds med Chelsea-matchen så måste laget få beröm för hur vi försvarade oss. Vi kontrollerade Werner fullständigt.

– Jag brukar alltid säga att det ska till 22 ben och två handskar för att förhindra ett mål.

– Vi vill såklart ha tillbaka Joel och Joe, men Fabinho kan spela superbt i försvaret också, så länge som vi försvarar oss som vi gjorde mot Chelsea.

Om Billy Koumetio

– Vi kollar på honom i detta nu. Han inte tränat de senaste dagarna, men förhoppningsvis kan han vara med idag.

– Billy är en stor talang som behöver tid. Vi vill ge honom tid och det är det viktigaste beslutet vi måste ta. Han är en väldigt storväxt mittback som ni alla har sett. Han är väldigt stark i luften och inte bara på frisparkar och hörnor. Han kan också spela bollen dit han vill. Vi vill ge honom chansen att utveckla sig och bli en bra mittback för Liverpool i framtiden.

Tänkbar startelva enligt redaktören:

Adrián-Williams, Gomez, Phillips, Tsimikas-Minamino, Milner, Jones-Shaqiri, Origi, Jota

Vad tror du?


10 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer