PL:s svar till Regeringen

Bild till nyheten PL:s svar till Regeringen
Efter att Regeringen meddelat att man skjuter upp planerna på en säker öppning av läktarna från den 1 oktober har Premier League svarat med ett gemensamt utlåtande.

Efter lyckade testmatcher trodde flera idrottsorganisationer att det äntligen skulle bli en verklighet med fans på läktarna igen från den 1 oktober. Men efter ökad smitta i Storbritannien bromsar Regeringen nu alla dessa planer och i ett skräckscenario målar Premiärminister Boris Johnson upp en bild av restriktioner som måste bibehållas i upp till sex månader. Något som skulle innebära att Premier League-läktarna står tomma till mars. 

I ett uttalande förtydligar dock Premier League att man står redo att välkomna fansen tillbaka. 

– Premier League noterar Regeringens beslut under dagen och även om nationens säkerhet såklart alltid är högsta prioritet är vi mycket missnöjda med att detta innebär ett uppskjutande av att supportar kan komma åter till arenorna, konstaterar man. 

Man fortsätter:

– Premier League är övertygade om att vi genom de guidelines och den säkerhet vi byggt upp tillsammans med ledande experter hade kunnat välkomna fans tillbaka till arenorna och att en fotbollsläktare hade varit minst lika säker som vilken annan plats som helst i landet, som man fortsatt får besöka än idag. 

– Vi baserar även detta på lyckade projekt (med publik, reds. anm) i andra europeiska länder. 

– Fotboll utan fans är helt enkelt inte densamma och fotbollsekonomin kommer att fallera utan dem till slut. 

– Förra säsongen tappade bara Premier League-klubbar £700 miljoner till följd av restriktionerna och just nu tappar man drygt £100 miljoner månatligen. Detta påverkar både klubbar och närområdena de huserar i.

– Vi står fast vid att Premier League-klubbarna är redo att välkomna tillbaka fansen på ett säkert sätt och att intäkterna detta slutligen medför kommer att gynna alla segment av fotbollen. Det är också stora summor som just nu inte kommer samhället till gagn via skatteintäkter som i sin tur påverkar den lokala och till slut nationella ekonomin. 

– Medan Regeringen satt frågan på paus kommer vi att fortsätta förbereda oss för att inom en snar framtid kan välkomna fansen igen, på ett tryggt och säkert sätt. 

– Vi kommer att arbeta med Regeringen och vidhåller vår målsättning att snarast öppna upp våra läktare för fans. 


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer