– Bevisade att vi ger tillbaka

Bild till nyheten – Bevisade att vi ger tillbaka
Andy Robertson erkänner att han provocerades av hälsominister Matt Hancocks kommentarer om att fotbollsspelare bör ta större ansvar i tuffa tider.

Under våren diskuterades det flitigt i England om huruvida det var moraliskt försvarbart att Premier League-klubbar tog del av ekonomiskt stöd genom att exempelvis permittera anställda.

Spelarna uppmanades att tillfälligt gå ned i lön för att hjälpa sina klubbar så att de skulle slippa ansöka om ekonomiskt stöd som annars kunde gå till exempelvis sjukvården. 

Hälsominister Matt Hancock gick ut i media och bad spelarna att agera.

– Jag menar att alla bör ta sitt ansvar i detta nationella arbete och det innefattar även Premier League-spelare. 

– Med tanke på vilka uppoffringar människor gör, inklusive några av mina kollegor i NHS, som har offrat sig genom att gå till jobbet, blivit smittade och tyvärr avlidit, så tycker jag att det minsta Premier League-spelarna kan göra är att bidra, acceptera en lönesänkning.

I en intervju med The Times berättar Liverpools vänsterback Andy Robertson om hur han reagerade efter Hancocks kommentarer.

– "Hendo" och de andra lagkaptenerna upprättade en stor fond för NHS (sjukvården i Storbritannien)  och samlade in miljoner. Vi blev attackerade, men vi bevisade att vi är en yrkesgrupp som ger tillbaka till samhället. 

Skotten vill dock inte ta fokus från de som han menar är de som förtjänar mest beröm - sjukvårdarna.

– De är de äkta hjältarna, konstaterar han.

Robertson, som just nu är aktuell med en bok där delar av överskottet från försäljningen kommer att gå till sin egna välgörenhetsorganisation AR26 - som ska ge barn i svåra situationer en möjlighet till gratis träning och tonåringar som har det tufft en ny chans i livet - passar också på att hylla Manchester Uniteds anfallare Marcus Rashford. 

– Marcus Rashford kan bli en första Manchester United-spelaren som får stående ovationer här. Han hade definitivt förtjänat det eftersom att tusentals familjer nu får mat, säger vänsterbacken om engelsmannens initiativ att övertala politikerna att ge barn gratis mat i skolan.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer