Jagar inte ny mittback

Bild till nyheten Jagar inte ny mittback
Liverpool sägs ha handlat färdigt för detta transferfönster, vilket innebär att någon ny mittback inte kommer att ansluta till truppen.

Det är James Pearce i The Athletic som rapporterar att Jürgen Klopp nu är nöjd med den trupp han har till sitt förfogande och att Liverpool inte kommer att värva några fler spelare innan fönstret stänger.

Under helgen som gick rätades två stora frågetecken ut genom köpen av mittfältsmaestron Thiago, som kommer erbjuda någonting nytt på det röda mittfältet, särskilt mot lågt stående lag, och flexible anfallsspelaren Diogo Jota som erbjuder avlastning till alla tre storstjärnor i fronttrion. Sedan tidigare hade Kostas Tsimikas köpts in för att erbjuda back up till Andy Robertson.

När Dejan Lovren i somras såldes till Zenit St. Petersburg var det många som tog för givet att en ny mittback skulle köpas in för att fylla det tomrum som kroaten lämnar efter sig. Trots att Lovren var fjärdevalet bland mittbackarna förra säsongen gjorde han trots allt 15 framträdanden.

Mittbackssituationen kom på tal igen under söndagen när Fabinho fick vikariera bredvid Virgil van Dijk i mittlåset på grund av skadekänningar för Joe Gomez och Joel Matip.

Pearce skriver att matchen visade varför Klopp är nöjd med den mittbacksuppsättning han har - när det behövs är Fabinho mer än redo att kliva ned ett steg i banan och göra ett mer än godkänt jobb. Klopp sägs ranka brassen som fjärdevalet och unge Billy Koumetio som femteval.

Schalkes mittback Ozan Kabak har ryktats vara aktuell för Liverpool, men Anfield-klubben kommer alltså, enligt Pearce, inte att göra något försök att värva fler spelare innan fönstret stänger. Istället kommer de nu skifta fokus till att sälja överflödiga truppspelare.


21 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer