Kalla fakta inför Chelsea

Bild till nyheten Kalla fakta inför Chelsea
Ta del av statistik inför söndagskvällens sammandrabbning mellan Liverpool och Chelsea.

Liverpools statistikguru Ged Rea har sammanställt det mest intressanta att ha med sig inför mötet mellan Liverpool och Chelsea på Stamford Bridge.

# Roberto Firmino och Trent Alexander-Arnold gjorde mål i både hemma- och bortamötet med Chelsea under förra säsongen. Om någon av dem gör mål även ikväll matchar de Ian Rush som var senaste rödklädda spelaren att göra mål i tre raka ligamatcher mot Chelsea. Den ikoniska anfallaren lyckades med bedriften 1989-1990.

# Liverpool har endast förlorat en av de senaste 11 Premier League-matcherna mot Chelsea (Fem vinster, fem kryss, en förlust).

# Liverpool kommer till matchen med tre raka ligasegrar mot London-laget. Senaste gången de tog fyra raka var 2012.

# Mohamed Salah är endast ett mål från att ha noterats för 100 mål i England. 97 av dem har kommit för Liverpool och två för Chelsea.

Liverpool har gjort en del fina mål på Stamford Bridge: 

# Salah gjorde hattrick i ligapremiären mot Leeds United - ingen Liverpoolspelare har någonsin lyckats göra tre mål i båda de två inledande matcherna. 

# Jürgen Klopp har vunnit tre av fem Premier League-matcher på Stamford Bridge. Utöver segrarna har det blivit ett kryss och en förlust.

# En seger under söndagen skulle innebära att Jürgen Klopp tagit över 400 poäng som manager i Liverpool. Just nu är poängtotalen uppe i 398.

# Om James Milner får speltid gör han sitt 150:e ligaframträdande i den röda tröjan.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer