Klopp: Så glad över denna värvning

Bild till nyheten Klopp: Så glad över denna värvning
Jürgen Klopp är överlycklig över det faktum att Thiago Alcantara nu är Liverpoolspelare.

Efter en lång sommar full av spekulationer kom under fredagen bekräftelsen - Thiago har skrivit på för Liverpool.

Manager Jürgen Klopp är av självklara anledningar lyrisk när han pratar med Liverpoolfc.com efter beskedet.

– Fantastiskt! Jag är så glad att denna värvning blev av och att vi kunde genomföra detta. Det är härligt, särskilt med tanke på att många runtomkring oss hela tiden ifrågasatte vad vi höll på med och så vidare. Att då kunna få in en sådan här spelare - det är fantastiskt att bara tänka på honom eftersom att han är en spelare som ger oss så många alternativ.

– När man sedan får kontakt med killen och inser att han verkligen gillar vårt projekt så är det än mer perfekt. Jag har lärt mig mer om hur han är som person, vilken spelare han är har jag vetat länge.

– Jag är glad att vi kan ta in en sådan underbar person i truppen, det är bra rent fotbollsmässigt och även av andra anledningar. Jag är väldigt glad att han är här.

Thiago ser ut att göra sitt första träningspass i sin nya klubb redan i eftermiddag.

– Vi har pratat via sms en del, jag tror att han kommer att träna med oss, om mediaavdelningen låter honom göra det, då kommer han att vara en del av träningen, säger Klopp.

Spanjoren ansluter till Liverpool efter att bara för några veckor sedan ha vunnit Champions League med den tyska giganten Bayern München.

– Det är helt normalt med tanke på hur framgångsrika vi har varit under de senaste två eller tre åren, det är en fin saga som vi kan berätta om i framtiden. Men för att skriva nästa kapitel av sagan så måste vi faktiskt skriva en ny handling och då krävs även skådespelare! Vi har alltid vetat om det, vi plockar inte in vem som helst, vi gör det endast om det är rätt person.

– Våra spelare kommer vara mycket glada över detta, men han behöver ingen särbehandling när de träffar honom. OK, han vann Champions League i år, men alla de andra i omklädningsrummet vann det förra året.

– Ja, han blev tysk mästare, men vi blev engelska mästare. Det är inte så att någon kommer in och att vi måste rulla ut den röda mattan, inte alls - han vill vara en del av laget och jobba hårt för att nå framgångar.

I intervjun får Klopp en fråga om det finns en möjlighet att Thiago kan vara en del av truppen redan på söndag.

– Vi får se, jag har inte beslutat om truppen för söndag ännu. Vi får se vad vi kan göra. Jag har inte träffat honom ännu, vi har endast pratat via telefon och smsat. Så vi får se hur han känner. Om allt ser bra ut så kommer vi att hitta en plats för honom.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer