"LFC gjorde vad de alltid gör - de vann"

Bild till nyheten "LFC gjorde vad de alltid gör - de vann"
Läs vad de engelska tidningarna skrev efter den galna 4-3-bataljen mellan Jürgen Klopp och Marcelo Bielsas mannar.
Sam Wallace - Telegraph

"Detta var en spektakulär kväll av många anledningar, en anledning till detta var att Leeds, under perioder, dominerade bollinnehavet mot ett lag som är bland de bästa i den moderna eran att göra så."

"Leeds tog sig tillbaka och kvitterade tre gånger om, men de stod upp på ett sätt som man kanske kan förvänta sig att endast ett fåtal lag i världsfotbollen kan göra mot Liverpool."

"För att summera, Leeds tog sig an Premier League med ett sätt att spela fotboll som få lag i toppen av tabellen vågar göra - och de gjorde tre mål på Anfield."

"Det här var Premier League-fotboll så som den bör vara, fantastiska spelare som gör fantastiska saker, som Salah, men också duktiga spelare som gjorde misstag som skapade en galen matchbild."

"I perioder gick inte Liverpools försvarsspel att känna igen. Deras anfall hade fler skott, men på något sätt hade Leeds mer bollinnehav. På vägen mot ligatiteln förra säsongen så släppte Liverpool in två mål i första halvlek på Anfield endast vid ett tillfälle, i 5-2-segern mot Everton tidigt i december, men den tillställningen var inte jämförbar med den tornado som nykomlingarna bjöd på."

Barney Ronay - The Guardian

"Jürgen Klopp kommer att vara tacksam för Mohamed Salahs prestation, som avlossade nio skott på mål och gjorde ett hattrick i 4-3-segern. Han är en spelare som inte hade haft något emot att spela i en sådan här öppen och offensivt präglad match vecka in och vecka ut."

"Klopp kommer även att hoppas att Virgil van Dijk blev tagen på sängen av Leeds frenesi. Premier Leagues bästa försvarsspelares insats var långt ifrån en av de bästa han bjudit på i den röda tröjan."

"För Liverpool kommer det finnas ett par orosmoln, sviktande formen bakåt (de har tre hållna nollor på 17 matcher) och Roberto Firminos tama avslut, men det är osannolikt att Klopp kommer att gräma sig allt för mycket över något av detta."

"Detta var en match som bara skulle vinnas, oavsett tillvägagångssätt. Det allra bästa var att vi, efter en smärtsam sommar, fick ta del av en inledande halvtimme som var ren och skär idrottsglädje."

Melissa Reddy - Independent

"Trots de många skillnaderna i spelet under lördagskvällen startade den nya säsongen precis som den förra slutade - inför tomma läktare. Det kändes ovärdigt matchen att dessa lag vandrade ut på planen utan att mötas av någon som helst reaktion. Det fanns en känsla av ledsamhet att just denna match skulle behöva spelas under dessa omständigheter."

"Jürgen Klopp skulle säga att det är meningslöst att fokusera på saker som inte kan förändras, men det är mänskligt att fundera på vad som kunde ha varit. Sedan startade matchen - press, passningar, fart, Bielsas skrik när han satt hukad vid sidlinjen och sedan gick allt väldigt snabbt."

"Allt handlade om fotbollen och herregud vad fotbollen var underhållande. Intensiv, öppen, aggressiv, offensiv briljans och några rejäla missbedömningar i defensiven."

Phil McNulty - BBC Sport

"Om detta magnifika kaos som markerade Leeds återkomst i Premier League är något vi ska få vänja oss vid sp kommer Marcelo Bielsas lag att ta igen förlorad tid väldigt snabbt."

"Detta var en annorlunda Premier League-premiär på ett tomt Anfield, det fanns en stark känsla av besvikelse över att läktarna inte var fyllda av 54 000 supportrar som skulle få bevittna skådespelet."

"Det var inte perfekt, långt därifrån. Försvarsspelet från bägge lag var uselt, men matchen blev så underhållande att det faktiskt förhöjde tillställningen snarare än förstörde den."

"Liverpool gjorde vad de alltid gör - de vann."

"Leeds United lämnar tomhänta vad gäller poäng, men de kommer att kunna ta med sig mycket från matchen när den initiala besvikelsen har lagt sig."


16 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer