– Det här är en fantastisk möjlighet

Bild till nyheten – Det här är en fantastisk möjlighet
Jürgen Klopp har i säsongens första matchprogram satt sina reflektioner inför ligapremiären och säsongen i sin helhet på pränt.

Klockan 18:30 smäller det för Liverpool som då kickstartar säsongen 2020/21 med ett hemmamöte med Marcelo Bielsas Leeds United.

Jürgen Klopp och Co. kliver som alla vet in i form av regerande mästare.

"Jag ser på den här säsongen som en fantastisk möjlighet. Jag är säker på att det kommer att vara mycket snack om press och förväntningar, särskilt på oss, men vad spelar det för roll! Det är ingenting nytt, så ser det alltid ut," skriver Klopp i matchprogrammet inför premiären.

"Det handlar inte om vad andra människor tänker eller vill - det handlar om vad vi vill och vad vi är beredda att göra för att få det!"

"När jag tittar på mitt lag och min stab så ser jag en grupp av människor som är ödmjuka och redo. De har tagit sig an tänkesättet 'låt oss göra det igen.'

"Jag använder ordet 'möjlighet' eftersom att allt kan hända under de kommande 38 Premier League-matcherna, plus matcher i inhemska cuper och Europa. Ingenting kommer att komma gratis, vi startar inte med något försprång eller några fördelar. Alla startar från samma punkt. Det passar oss bra, eller snarare perfekt. Det finns ingen pole position på grund av tidigare framgångar. Det är perfekt för vår kultur och vår mentalitet."

"Titta på det här laget och deras bakgrund. Detta är spelare som är beredda att ta sig an utmaningar. I hela livet har de stött på hinder, men än så länge har de varit duktiga på att ta sig över dem."

"Det är inte svårt att hitta ny energi inför varje säsong när man har den professionella inställning som spelarna har. De var och är fortfarande 'mentality monsters'. Det är en myt att vi har behövt bakslag för att hitta motivation och energi tidigare."

Tysken fortsätter genom att verkligen understryka det faktum att spelarnas inställning är exemplarisk.

"Vi kommer att hitta energi i vårt sätt att arbeta. Energi i det faktum att vi kan utvecklas ytterligare och bli ännu bättre. Det kommer självklart att bli tufft, riktigt tufft. Lita på mig när jag säger att ingen är mer medveten om detta faktum än oss som tränarstab och lag, men det har alltid varit tufft.

"Vi är Liverpool och det här är Premier League. När har det varit lätt? Vem vill att det ska vara det? Vi kan ha det lätt när våra karriärer är över om vi så vill det."

"Mina spelare är krigare. De vet att de kan skapa nya minnen, men endast genom att ge allt de kan, individuellt och kollektivt i varje situation. Vi kan inte titta bakåt eller för långt framåt."

"Idag, för alla oss med Liverpoolhjärta, så är det Leeds United som står på agendan. Så för de som är med i startelvan - och även de som inte är det - finns det arbete att göra. Fokuset ligger på Leeds, ingenting annat. Det räcker för oss. Kriga för att vinna den här matchen, det är allt fokus vi behöver just nu för att skapa energi. Det är allt vi kan påverka."

"Självklart saknar vi en stor källa till energi i form av supportrarna, men även om de inte är här på arenan så följer de matchen, så vi kan känna att de är med oss. Det räcker för oss, då vet vi att vi har ett ansvar att prestera och jobba hårdare för dem."

"Vi kan vara här och de kan inte vara det, vi ska ta ansvar för situationen och förhoppningsvis märks det i vår prestation," avslutar Klopp.

Källa: Liverpoolfc.com


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer